Крістіна Тосунова: магістратура – це черговий крок по кар’єрних сходах

18 лютого 2021 року
     З Крістіною Тосуновою ми познайомилися, ще коли вона минулого літа подавала документи в магістратуру з надією на позитивний результат. А днями знову зустрілися під час одного з очних занять магістрів першого року навчання, які опановують спеціальність «Лісове господарство».

 

     Чому обрала саме цей фах? З двох вельми поважних причин: продовжуючи сімейну справу – дідусь працював у лісовій галузі – і враховуючи наявність бюджетних місць. А вже потім прийшло і зацікавлення професією, в результаті чого постійно брала участь як член команди ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП у Всеукраїнських науково-спортивних змаганнях з лісового господарства – і двічі за останні роки ставала їх переможцем, виїздила для участі в аналогічних змаганнях за кордон (за винятком минулого пандемійного року). Тож потрібно було знати і вміти все: предмети, які вивчалися, – латину і спеціальні, вправлятися з бензопилами (а вони таки нелегкі як для дівочих рук), мати належну фізичну підготовку, необхідну для лісівника. Словом, свого часу потрапила туди, де можна спокійно обійтися без спортзалів, аби мати струнку фігуру – і бути при цьому справжнім фанатом лісу.
     Та поганий той солдат, який не хоче стати генералом (не я сказала – не мені й спростовувати): просуваючись кар’єрними сходами, лише бакалавратом не обійдешся. Тож зараз із задоволенням навчаюсь у магістратурі, «керую» – обрали старостою нашої першої академгрупи. Вона у нас перша не тільки за номером, а й за складом – чудовий колектив, у якому хочеться жити і навчатися. Наразі ми опановуємо такі необхідні лісівникам дисципліни, як «Лісопромислове виробництво», яку веде професор кафедри лісівництва Володимир Гриб, «Недеревні ресурси лісу», з якими нас знайомить його колега – доцент В’ячеслав Левченко. За необхідності звертаємося до завідувача кафедральної лабораторії Андрія Петілова та лаборанта Віктора Наджоса – і завжди знаходимо розуміння.


Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook