За 10 останніх днів відбулося три засідання науково-технічної ради НДІ здоров'я тварин, на яких було розглянуто 6 кандидатських дисертацій

13 лютого 2021 року

11 лютого 2021 р. відбулося засідання науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин. У засіданні прийняли участь 19 членів науково-технічної ради, науково-педагогічні працівники кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка та кафедри терапії і клінічної діагностики факультету ветеринарної медицини. Всього у засіданні прийняли участь понад 30 науковців.
Відповідно до порядку денного, Порядку проходження попереднього розгляду дисертацій у НУБіП України та Тимчасового порядку дистанційного розгляду дисертацій у НУБіП України в умовах карантину було розглянуто дві роботи, подані на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук.
Першим питанням було розглянуто дисертаційну роботу Романа Білошицького, здобувача кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка на тему: «Неврологічні синдроми після травми у собак (етіологія, симптоматика і лікування)», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук зі спеціальності 16.00.05 «Ветеринарна хірургія». Науковий керівник: Сухонос Віктор Петрович, доктор ветеринарних наук, професор, професор кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка.
Головував на засіданні професор Дмитро Засєкін.

Після доповіді Романа Білошицького питання задавали члени науково-технічної ради: акад. Микола Цвіліховський, проф. Наталія Сорока, проф. Світлана Ткачук, проф. Микола Малюк, проф. Анатолій Мазуркевич, проф. Михайло Прус, проф. Володимир Костюк. Було поставлено близько 30 питань, на які здобувач надав обґрунтовані відповіді та пояснення.

 

Далі виступили – науковий керівник д. вет. н., професор Віктор Сухонос та рецензенти: Наталія Грушанська, д. вет. н., доцент, професор кафедри терапії і клінічної діагностики та Марія Куліда, к. вет. н., доцент, доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка.

В обговоренні взяли участь: акад. Микола Цвіліховський, проф. Наталія Сорока, проф. Світлана Ткачук, проф. Микола Малюк, акад. Анатолій Мазуркевич, проф. Володимир Костюк, проф. Дмитро Засєкін Виступаючі відзначили актуальність обраної теми досліджень, наукову і практичну цінність дисертації. У виступах рецензентів та учасників дискусії було запропоновано скорегувати назву дисертації, змінити спеціальність на 16.00.01 «Діагностика і терапія тварин» та рекомендувати дисертаційну роботу Романа Білошицького до розгляду в спеціалізованій вченій раді. Рішення були прийняті одноголосно.
Другим питанням, згідно з порядком денним, слухали дисертацію Марини Дробот, здобувача кафедри терапії і клінічної діагностики на тему: «Терапія і профілактика неспецифічної бронхопневмонії телят з використанням сполук біогенних елементів та рослинних імуномодуляторів», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук зі спеціальності 16.00.01 «Діагностика і терапія тварин». Науковий керівник Цвіліховський Микола Іванович, доктор біологічних наук, професор, академік НААН України, професор кафедри терапії і клінічної діагностики, декан факультету ветеринарної медицини НУБіП України.

 

Після доповіді Марини Дробот питання задавали члени науково-технічної ради: проф. Микола Малюк, проф. Віктор Томчук, проф. Володимир Духницький, проф. Володимир Костюк, доц. Олександр Вальчук, проф. Наталія Сорока, акад. Анатолій Мазуркевич, проф. Михайло Прус, проф. Дмитро Засєкін.
Виступили – науковий керівник доктор біологічних наук, професор, академік НААН України Микола Цвіліховський та рецензенти: Наталія Грушанська, д. вет. н., доцент, професор кафедри терапії і клінічної діагностики та Григорій Бойко, к. вет. н., доцент, доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії.


В обговоренні положень дисертаційної роботи взяли участь: проф. Володимир Духницький, проф. Валентин Карповський, акад. Анатолій Мазуркевич, проф. Віктор Томчук, проф. Володимир Костюк, проф. Дмитро Засєкін.


Виступаючі відзначили актуальність теми досліджень, наукову і практичну цінність дисертації. У виступах учасників дискусії було запропоновано скорегувати назву дисертації та рекомендувати дисертаційну роботу Марини Дробот до розгляду в спеціалізованій вченій раді. Рішення були прийняті одноголосно.

Ганна Козловська, секретар науково-технічної ради
НДІ здоров’я тварин

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook