Розгляд студенських робіт
Згідно розпорядження директора НДІ технологій та якості продукції тваринництва Чумаченка І.П. на факультеті тваринництва та водних біоресурсів під головуванням декана факультету Кондратюка В.М і членів комісії 4 лютого 2021 року в онлайн-режимі проведений І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із спеціальностей 204 -“Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” і 207 - “Водні біоресурси та аквакультура”. Комісією розглянуто і заслухано 10 робіт, з числа яких рекомендовано до участі в ІІ турі 3 студентські наукові роботи, які набрали понад 95 балів за спеціальністю 204 -“Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” і 2 роботи за спеціальністю 207 - “Водні біоресурси та аквакультура” (таблиця додається).
Перелік студентських наукових робіт на конкурс 2021 рік
№ п/п | Тема наукової роботи | Спеціальність | ПІБ студента | Керівник |
1. | Продуктивність бджолиних сімей української породи при використанні бурштинової кислоти | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва | Пилипчук М.В. студент магістратури 1 р.н. | К .с.-г. н., доцент кафедри конярства та бджільництва Головецький І.В. |
2. | Оцінювання якості харчових курячих яєць | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва | Калініченко А.С., Маринін О.М. - студенти І курсу ОС «Магістр» | Д. с.-г. н., професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Прокопенко Н.П. |
3. | Яєчна продуктивність качок за використання біотехнологічної процедури трансгенезу | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва | Сальник Олена, 4 курс, 2 група ТВППТ | Д. б. н., професор кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Костенко С.О. |
4. | Оцінка індексу гетерозису у помісних цьоголіток при схрещуванні внутрішньопорідних типів українських порід коропа | Водні біоресурси та аквакультура | Пліщ Ю.А., 4 курс, 2 група | К.. с.-г. н., доцент кафедри аквакультуриМарценюк В.П. |
5. | Підвищення продуктивності свиней в умовах промислової технології відповідно концепції добробуту | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва | Рудь М.В., Ткаченко Ю.О. -студенти 4 курсу ОС «Бакалавр» | Д. с.-г. н., доцент, в.о. завідувача кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Лихач В.Я. |
6. | Технологія отримання та вирощування видів роду Боцій (Botiidae)та їх гібридів уштучних умовахНЛ Декоративні гідробіоресурси | Водні біоресурси та аквакультура | Кузьменко Олександр Михайлович, студент 1р.н. ОС «Магістр» | Асистент Халтурин Максим Борисович |
7. | Екологічні умови та ефективність вирощування рибопосадкового матеріалу у ставах Поліської зони України на прикладі рибцеху "Меджибіж" | Водні біоресурси та аквакультура | Романюк Михайло Михайлович,студент 1р.н. ОС «Магістр» | К. с.-г. н., доцент кафедри гідробіології та іхтіології Хижняк Меланія Іванівна |
8. | Аналіз флуктуючої асиметрії сріблястого карася для оцінки стану іхтіоценозу ділянки р. Вовк в м. Деражня Хмельницької обл. | Водні біоресурси та аквакультура | Бойко Юрійстудент 4 курсу 1 гр.ОС «Бакалавр» | К .с.-г. н., доцент кафедри гідробіології та іхтіології Марценюк Наталія Олександрівна |
9. | Продуктивність молодняку кролів за різних джерел Марганцю | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва | Коновал Олександра Олександрівна, студентка 3 курсу ТВППТ | Д. с.-г. н, професор, завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Сичов М.Ю. |
10. | Продуктивність м’ясних бугайців, отриманих від різного підбору батьків за індексом антигенної подібності | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва | Наталич Олександр Володимирович, студент 4 курсу 1 групи | Д. с.-г. н., професор, завідувачкафедри технологій виробництва молока та м’яса Угнівенко А.М. |
Серед представлених робіт обрали найкращі.
І. Чумаченко,
директор НДІ технологій та
якості продукції твариннцтва