У Бережанському агротехнічному інституті схвалено звіт директора щодо діяльності закладу у 2020 році й визначено основні завдання на перспективу

17 грудня 2020 року
     15 грудня 2020 року у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбулись збори трудового колективу в очно-дистанційному форматі, на яких заслухали та обговорили звіт директора, професора Мирона Жибака про результати роботи колективу інституту за 2020 рік та перспективи розвитку на 2021 рік. 

0

     На зборах були присутні: Станіслав НІКОЛАЄНКО, ректор НУБіП України, доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України; Василь КУЗЬОВИЧ, Голова наглядової ради інституту, Голова Державного агентства лісових ресурсів України; Богдан ОПАЛЬЧУК, заступник начальника відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання; Володимир ЦЕПЛІЦЬКИЙ, керуючий ТВБВ №10019/032 філії Тернопільського обласного управління АТ «Ощадний банк України», представник наглядової ради інституту; Світлана ПИЛИПИШИН, директорка відокремленого структурного підрозділу «Бережанський фаховий коледж НУБіП України».

1

    З вітальним словом на адресу колективу інституту звернувся Василь КУЗЬОВИЧ, який відмітив позитивні зміни в роботі навчального закладу та наголосив на подальшій плідній співпраці та всебічній підтримці.

2

     У звіті Мирон Миколайович детально проаналізував досягнення колективу за звітний період, а також зупинився на проблемах і завданнях, які потрібно вирішувати в перспективі.

     Очільник закладу зазначив, що основними напрямами діяльності інституту є:

  • якісна підготовка висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців для аграрного виробництва за ОС «Бакалавр» та «Магістр»;
  • організація та проведення у тісному зв’язку з навчальним процесом науково-дослідної, виробничої та інформаційно-консультативної діяльності;
  • творча співпраця з освітніми, науково-дослідними і виробничими установами в Україні та за кордоном; підготовка фахівців робітничих професій.

    До основних здобутків колективу слід віднести: збільшення контингенту студентів порівняно із 2019 р., створення наглядової ради інституту, оновлення ради роботодавців факультетів і інституту. Продовжують свою роботу міжкафедральні лабораторії з підготовки фахівців ОС «Магістр» зі спеціальностей 205 «Лісове господарство», 206 «Садово-паркове господарство» та 101 «Екологія».  Введено в експлуатацію навчальні лабораторії web-технологій та web-дизайну, консалтингу і туризму, спільно з ПАТ «Ельворті» створено навчально-наукову лабораторію «Посівних та ґрунтообробних машин».

    Значна увага була акцентована на результатах навчально-методичної роботи та на якість підготовки фахівців ОС «Магістр», зокрема: оновлення тематики магістерських робіт, організація науково-практичної підготовки, постерні презентації тощо. Дистанційна форма навчання в інституті забезпечується за допомогою навчально-інформаційної платформи Moodle, в якій розміщено 364 електронних навчальних курсів із використанням програм відеозв’язку ZOOM, Skype, а також програм CiscoWebEx Meeting, Google Meet та інші.

    Також директор довів до відома колективу про необхідність урізноманітнення форм і методів профорієнтаційної роботи. Відмічено значну активізацію роботи наукової бібліотеки.

   Незважаючи на пандемію, у 2020 році науково-інноваційна діяльність як викладачів, так і студентів характеризується певними здобутками: захист докторської та кандидатської дисертацій, проведення міжнародних науково-практичних конференцій, семінарів, публікаційна активність, отримання призових місць на конкурсах студентських наукових робіт. З метою виконання спільних наукових проєктів науковцями інституту реалізуються угоди про співпрацю з іншими закладами вищої освіти, науковими установами та провідними аграрними підприємствами області.

    Професійна підготовка студентів проводиться за 14 ліцензованими робітничими професіями. Виховна робота спрямована на національно-патріотичне виховання та формування лідерських якостей студентської молоді.

    Значна увага в інституті приділяється міжнародній діяльності. Продовжується співпраця за програмою академічної мобільності ERASMUS+ з Жешівським університетом (Польща). Поновлено та укладено договори про міжнародне наукове та навчально-виробниче співробітництво з освітніми закладами та аграрними підприємствами Польщі, Швейцарії, Німеччини.

   Проведено значну роботу щодо оновлення матеріально-технічної бази інституту. За звітній період виконано ремонтно-будівельних робіт загальною вартістю 431,4 тис. грн, придбано комп’ютери для забезпечення освітнього процесу, меблі в навчальні лабораторії та гуртожиток, стенди, прилади, аудиторні дошки та інший інвентар. Також був проведений аналіз фінансового стану інституту.

3

    Заслухавши звіт директора, до колективу інституту звернувся ректор НУБіП України  Станіслав НІКОЛАЄНКО, який позитивно оцінив роботу інституту за звітний період, зупинився на основних викликах, які стоять перед вищою освітою та відзначив, що співпраця інституту з базовим закладом буде продовжуватися у вигляді надання всебічної підтримки.

   Основними завданнями на 2021 рік в плані реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива-2025», Програми розвитку ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» визначено: покращення якості освітнього процесу, його кадрового, матеріально-технічного і методичного забезпечення; продовження роботи з інформатизації освітнього процесу та управлінської діяльності; подальше забезпечення засад академічної доброчесності; акредитація магістерських освітніх програм; ліцензування нових спеціальностей; розширення міжнародного співробітництва та подальше зміцнення матеріально-технічної бази.

4

    В обговоренні звіту взяли участь: завідувачка навчального відділу Галина ХРИСТЕНКО, завідувачка кафедри економіки підприємства Ірина ГУРСЬКА, головна бухгалтерка Дарія МИГДАЛЬ, заступник декана агроінженерного факультету Олег КИРИК, завідувач кафедри енергетики і автоматики Василь РАМШ, які позитивно оцінили роботу колективу за звітний період.

6  78

       Голова студентської ради інституту Любов МІСЬКЕВИЧ висловила слова вдячності адміністрації закладу за підтримку і співпрацю із студентською радою.

9

    Учасники зборів трудового колективу схвалили звіт директора інституту та підтримали перспективи розвитку закладу на 2021 рік. На зборах також обговорено та затверджено програму розвитку інституту на 2021-2025 рр. «Голосіївська ініціатива - 2025».

10

    Делегатами на звітну конференцію трудового колективу Національного університету біоресурсів і природокористування України одноголосно обрано директора Мирона ЖИБАКА та голову профспілкової організації Володимира ЗАЙЧУКА.

 

 

 Степанія Білик,
заступниця директора
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook