Оперативний штаб НУБіП України з профілактики коронавірусних захворювань та упередження їх розповсюдження інформує!

16 грудня 2020 року
     Штаб продовжує здійснювати щоденний поточний моніторинг щодо динаміки пандемії Covid-19 в світі в цілому, розвитком її в Україні і в Києві зокрема, і в Національному університеті біоресурсів і природокористування України конкретно! І дані цього моніторингу поки що не тішать! І в світових масштабах, і в Україні і в Києві кількість хворих на CoV-19 невпинно зростає!

     Так тільки за останню добу в світі зафіксували більше 537 тисяч нових захворівших, в Україні - 15 тисяч 154 випадки нових хворих, а в Києві - 605 підтверджених лабораторними тестами випадків, що ілюструє зменшення по зрівнянню з попереднім днем - 1125, але це зменшення скоріше всього пояснюється значним зменшенням проведення тестувань в недільний вихідний.

     Темпи зростання кількості тих, хто захворів на SARS-CoV-2 в нашому університеті теж підпадають під тенденцію зростання, але вони значно нижчі за показниками в середньому як по Україні так і по Києву! Безумовно, цьому сприяла потужна комплексна профілактична робота, яка не припиняється з моменту виникнення загрозливої санітарно-епідемічної ситуації в Китаї і в світі. Так в НУБіП України ініційовані унікальні упереджувальні заходи. Власними силами вчених університету розроблений авторський метод коронавірусного імунного тестування. Щойно таке тестування проведено вже в шостий раз! І кожного разу тестуванню піддаються ті, хто потребує обстеження за медичними показниками. В разі позитивних тестів здійснюється своєчасна ізоляція хворих або носіїв вірусу, необхідні заходи щодо контактних осіб і дезінфекційні міроприємства.

     І все ж загальна несприятлива епідемічна ситуація позначилась і на результатах превентивних тестувань в університеті. Якщо кількість позитивних результатів на 2019 - nCoV в перших тестуваннях була відсутня, то з кожним наступним тестуванням їх показник збільшувався від 5% і аж до 25% в останньому шостому тестуванні. І це стверджує необхідність ще більш суворого дотримання всіх рекомендацій з особистого і колективного безпечного режиму, які неодноразово обліковувались на нашому сайті. Будьте до них уважними!

     Найефективнішим є обмеження будь-якого соціального контакту до мінімуму! В разі контакту - носіння індивідуальних захисних медичних масок! Постійно дотримуйтесь індивідуальних і спільних профілактичних санітарно-гігієнічних рекомендацій! Нагадуємо про те, що в попередньому зверненні Оперативного штабу були надані навіть лікувальні рекомендації на випадок колапсу медичної системи і недоступності медичної допомоги. Члени штабу здійснюють постійне підвищення своєї антикоронавірусної кваліфікації, в тому числі і на додаткових лікарських курсах. Акцентуємо ще Вас на медичних профілактичних засобах, що підтверджені практикою лікарів, які працюють на передній лінії - змазування 2-3 рази в день слизової носа і губ противірусними мазями або натуральним медом, часті щогодинні полоскання зіву розчином на чашку води 1 чайна ложка соди, інгаляції 40-60% спиртовим розчином 1-2 рази в день. але вечером обов'язково!

Піклуйтесь про своє здоров'я!

Вячеслав Крупка,
член Оперативного штабу НУБіП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook