«І кожен фініш – це, по суті, старт» - відбулись захисти магістерських робіт студентами-учасниками проєкту "Агрокебети"

22 грудня 2020 року
     10-12 грудня 2020 року відбувався захист магістерських робіт студентами спеціальності 073 «Менеджмент» Освітньої програми «Адміністративний менеджмент» - проєкту «Агрокебети».

Реалії сьогодення внесли свої корективи і зустріч Екзаменаційної комісії, магістрів, їх менторів та наукових керівників відбулася на платформі «ZOOM».

Відповідно до протоколу, засідання екзаменаційної комісії розпочав доцент Анатолій Остапчук, декан факультету аграрного менеджменту, який ознайомив присутніх із складом комісії, до якої ввійшли: головад.е.н., професор Н. Резнік, члени комісії - д.е.н., професор Т. Мостенська, к.е.н., доценти О. Ковтун, О. Костюк, І. Міщенко. 

До пристуніх з вітальним словом звернувся професор Сергій Кваша, проректор з навчальної та виховної роботи. Він закликав студентів-магістрів представити результати виконаних проектів, показати їх суть та користь, а також продемонструвати весь комплекс знань, що студенти отримали, навчаючись в проекті "Агрокебети".

 

Надалі Анатолій Остапчук передав слово та права ведення роботи екзаменаційної комісії професору Надії Рєзнік. Професор Надія Рєзнік ознайомила всіх присутніх з регламентом роботи та запросила першого доповідача до презентації.

Першою студенткою до виступу була запрошена Юлія Олар.

  

   

Тематика досліджень учасників проекту "Агрокебети" була сформована у тісній співпраці з менторами, представниками компаній-учасників проекту. На захисті був присутній Олександр Вержиховський, операційний директора компанії ІМК, який високо оцінив проведене дослідження та запевнив присутніх, що обов'язково розгляне запропонований продукт щодо можливості його тестування та впровадження в ІМК.

Наступною до доповіді була запрошена Анастасія Кирильчук, ментором якої був Артем Бєлєнков, який є запрошеним гостьовим лектором курсу "Смарт-технології в агро".

  

Відповідно до ропорядження по деканату факультету аграрного менеджменту наступним до захисту було запрошено Олександра Бададу з темою "Розроблення та впровадження ефективної системи мотивації працівників".

Цікавим був захист студентки Беати Козельської з роботою, що виконувалась на базі агрохолдингу МХП.

  

Надія Рєзнік запросила наступного доповідача - Івана Карповця, тема досліджень якого є найактуальнішою наразі і стосується регулювання ринку землі.

Наступною до захисту була запрошена Діана Редька, тема дослідження якої розкрила особливості формування комунцікативної політики компанії для підвищення пізнаваності бренду. Дослідження відбувалось на базі компанї "Сігнет". Визначальним є те, що Діана з лютого 2020 року, будучи студенткою проекту, вже була долучена до роботи в компанію "Сігнет" і її рекомендації були протягом проходження практичного навчання були вже впроваджені в компанії.

До роботи комісії та процесу захисту долучились професор Станіслав Ніколаєнко, ректор НУБіП України, та професор Сергій Кваша, проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України.

Наступний захист був по результатах виконаних досліджень Олени Свиріпи, які проходили на базі компанії "Галс Агро".

  

До обговорення також долучився Сергій Кравчук, генеральний директор компанії "Галс Агро", який високо відзначив рівень проведеного дослідження. 

Ректор Станіслав Ніколаєнко подякував Сергію Кравчуку та в його особі всім компаніям-учасникам проекту "Агрокебети" за активну участь у проекті та формуванні фахівців нового покоління відповідно до вимог сучасного ринку праці.

Наступною презентація була студентки, що також проходила практику на базі компанії "Галс Агро" - Анни Опанасенко.

  

Цікавою доповіддю була презентація Ірини Штандер, робота якої виконувалась на базі агрохолдингу "Сігнет".

  

Робота виклкикала неабиякий інтерес у професора Сергія Кваші, який високо оцінив рівень проведених досліджень магістрантки. 

Вікторія Вишневська представила результати проведеного дослідження, яке було виконано на баз ТОВ "ЧІМК", що є структурною одиницею агрохолдингу ІМК.

     

Наступним до доповіді було запрошено Олександра Яременка.

Перший день захисту робіт закінчився офіційним оголошенням оцінок, які були позитивні та гідно відзначили рівень представлених досліджень. Екзаменаційна комісія відмітила високий науковий рівень магістерських досліджень та професіоналізм доповідачів.

Другий день захистів магістерських робті студентами факультету аграрного менеджменту також був різноманітним на інноваційні та неординарні тематики досліджень.

Першою до презентації було запрошено Капінос Яну.

Тема роботи наступного доповідача Бориса Полотняка була розкрита на базі підприємства, що входить до структури компанії "Кернел".

  

Дмитро Стецюк обрав разом з ментором Володимиром Бондаренко, компанія "Сігнет", та керівником магістерської роботи Наталією Коваленко тему, що викликала багато запитань у членів комісії. Адже в Україні наразі спостерігається значна потреба в елеваторах. 

  

  

Наступна презентована робота була виконана магістром Сергієм Федоренко на базі компанії ЛНЗ.

  

До дискусії та обговорення результатів виконаного дослідження долучилась Катерина Гречана, яка відзначила високу якість підготовленої роботи та запевнила комісію, що запропоновані в роботі пропозиції однозначно знайдуть свої втілення у підприємстві.

Ростислав Осадчук у своїй доповіді зупинився на особливостях бізнес-планування.

  

Наступною доповіддю другого дня роботи комісії була презентація Богдана Завалка, робота якого виконувалась на базі виробничих потужностей компанії Галс Агро.

  

Цікавою та неординарною була доповідь Романа Ткачука, робота якого виконувалась у співпраці з компанією "Байєр".

  

Наступна доповідачка Дарина Хижняк вразила присутніх глибиною досліджуваного питання, що дозволило членам комісії відзначити цю роботу як одну з кращих.

  

Цікавою була обрана тема Анастасії Калугіної.

  

Заключним доповідачем другого дня захистів студентів факультету аграрного менеджменту була Олескандра Зеленько, робота якої виконувалась з використанням практичного досвіду, отриманого під час стажування в компанії Baywa Україна. 

Традиційно, після обговорення комісією, були оголошені оцінки.

Третій день захистів був присвячений розгляду проектів студентів-учасників проекту "Агрокебети".

Традиційно роботу комісії розпочав з вітального слова Анатолій Остапчук, декан факультету аграрного менеджменту.

 

Першою доповіддю була презентація Ярослава Гримовича, який завдяки участі у проєкті "Агрокебети" вже півроку є співробітником даної компанії, що дозволило йому брати безпосередню участь в опраційній діяльності підприємства.

  

Цього року в компанії Агрейн на практиці перебували три студенти. Тож другим до презентації виконаних досліджень був запрошений Олександр Дричик.

 

Третьою з плеяди студентів, що проходили практику в компанії "Агрейн", була доповідь Максима Паламарчука

  

До роботи комісії долучився Віталій Штемпель, фінансовий директор компанії "Агрейн".

З узагальнюючим коментарем по блоку робіт, що виконувались на базі компанії "Агрейн", виступив Віталій Штемпель. Ним було відзначено високий рівень як самих виступаючих, так і підготовлених робіт.

Наступним до доповіді був запрошений Богдан Красюк.

Доповідь Дмитра Прядуна, який проходив практичне навчання в компанії МХП, була зосереджена на особливостях функціонування ринку висоолеїнового соняшнику.

 

До слова був запрошений Руслан Величко, ментором якого був Станіслав Сторожук, компанія Нью Холланд Україна.

Цікавим підходом із закладання та проведення експериментальних випробувань в умовах пандемії ознайомила пристуніх Дарія Орєхова.

Цікавим дослідженням виявилась робота Миколи Осипчука, яку він підготував під безпосереднім керівництвом Юрія Шлончака, ментора від компанії МХП та при координації доцента Олександра Файчука. Юрій Шлончак долучився до обговорення результатів проведеного дослідження.

  

Роман Сачок продовжив марафон виступів студентів-учасників проекту "Агрокебети".

Надалі слов доповідача було передано Вадиму Сенченко.

Естафету доповідей по результатах проведених досліджень перейняв Євген Тесленко.

   

Фінальною доповіддю марафону захистів проведених досліджень була презентація Миколи Тютюнника.

  

Із заключним словом по підбиттю підсумків роботи комісії виступила професор Надія Рєзнік, яка відзначила високу якість як самих робіт, так і доповідей, а також оголосила оцінки заключного дня роботи захистів.

Студенти представили результати своїх досліджень, в яких поєднані глибокі теоретичні знання, отримані в аудиторіях, та практичні навички, здобуті протягом піврічної практики в провідних вітчизняних агрокомпаніях в умовах реального виробництва під керівництвом менторів. Саме така співпраця між університетом і бізнесом дозволила студентам обрати актуальні теми для своїх досліджень.
Вітаємо магістрів - учасників проекту "Агрокебети, їх менторів та керівників магістерських робіт з успішним захистом та побажаємо всім побудови успішної та вдалої кар'єри!

Ольга Костюк, Олена Ковтун, Іван Міщенко,
доценти кафедри адміністративного менеджменту
та зовнішньоекономічної діяльності

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook