Захоплююча онлайн-екскурсія музеями університету студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

30 листопада 2020 року
     Із перших днів навчання студенти 1-го курсу скороченого терміну навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК із радістю поєднують навчальний процес з різними виховними заходами. Зокрема в жовтні побували на екскурсії в ботанічному саду нашого університету, відвідали Міжнародну виставку IFFIP 2020.
 
 

     В листопаді прийняли участь в роботі 23-ї Міжнародної виставки харчових продуктів і напоїв World Food Ukraine 2020. 

     На жаль перехід на дистанційне навчання не дозволив здійснити багато заходів, які були заплановані разом з наставником групи доцентом Володимиром Василівим. Але студенти не засмутились, тому що вони завжди знаходять вихід із складних ситуацій. Так і сталось цього разу. Заплановані екскурсії в музеї НУБіП України вирішили провести в форматі ОНЛАЙН. Для того щоб ґрунтовно висвітлити всі визначні події в історії нашого славетного ВИШу, Володимир Василів звернувся по допомогу до директора навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадія Ржевського

     Той з радістю відгукнувся на прохання і надав слайдову, відео- інформацію та інтернет-посилання про музеї історії НУБіП України, анатомії, лісових звірів та птахів. Озброївшись наданими матеріалами Володимир Василів провів захоплюючий екскурс музеями Університету для студентів-харчовиків.  

     Екскурсія почалась з музею істрії НУБіП України. Тут студенти познайомились з історією становлення сільського господарства на території України, витоками створення нашого університету та основними етапами його розвитку.

 

 

 

     Великий інтерес у студентів викликали фотографії навчальних аудиторій, лабораторій і інших приміщень в яких навчались студенти в ХІХ, ХХ століттях, їхня оснащеність тогочасними меблями, приладами і лабораторними установками.

     Окрему увагу студентів привернула експозиція про співробітників та студентів, які героїчно захищали нашу Батьківщину в роки Другої світової війни.

     Також досить цікаво була представлена інформація про післявоєнне відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, сучасну діяльність ННІ та факультетів. 

     Далі була онлайн-екскурсія в музей анатомії, який створено на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології ім. академіка В.Г. Касьяненка

     Студентів вразило оригінальне оформлення музею і особливо велика кількість експонатів. А їх більше півтори тисячі. Музей заснований 1 вересня 1989 року. І першим експонатом був череп антилопи кани. Відтоді силами співробітників і студентів експозиція поповнюється новими анатомічними експонатами з представників фауни усіх континентів. Тут можна побачити скелети носорога, жирафи, пітона та багато інших цікавих і екзотичних експонатів. Студенти висловили побажання в найблищому майбутньому на власні очі побачити такі унікальні експонати.

     Наступним радо відкрив свої онлайн-двері музей лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського.

     Студенти дізнались, що музей почав своє функціонування ще з часів створення зоологічної лабораторії при сільськогосподарському відділенні КПІ в кінці ХІХ століття. Після повного знищення у часи Другої світової війни над відновленням музею активно працював професор О.О. Салганський. Саме тому в 2011 році була відкрита меморіальна дошка професору. І нині цей музей носить його ім’я. Відвідувачів захопила чимала колекція опудал птахів і ссавців, пташиних гнізд і яєць, рогів копитних, а також скелетів тушок, хутра. Екскурсія музеєм сподобалась студентам. Вони розширили свій кругозір про велику кількість видів фауни, про експонати, які занесені до Червоної книги України.

     Проведена онлайн-екскурсія музеями університету справила велике враження на студентів. Вони висловили своє захоплення від побаченого та подякували за інтересну змістовну розповідь доповідачу. Також дякуємо навчально-науковому центру виховної роботи і соціального розвитку в особі директора Геннадія Ржевського за представлені матеріали про музеї НУБіП України.

 

Володимир Василів,
доцент кафедри ПіОПП АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook