Інтелектуальні дебати на тему: «Як інтернет впливає на суспільство: позитивно чи негативно»?

21 листопада 2020 року

18 листопада 2020 року на базі кафедри філософії до Тижня філософії з ініціативи нашої викладачки Матвієнко І.С. було проведено інтелектуальні дебати між двома командами факультету інформаційних технологій груп ІПЗ-19006 та ІПЗ-19007б. Студентами було обрано тему: «Як інтернет впливає на суспільство: позитивно чи негативно».

Капітаном команди «За» був Яковлєв Олексій, який представив багато цікавих та актуальних аргументів, підкріплених власним досвідом, таких як навчання, заробіток, спілкування та розваги в Інтернеті.
Капітаном команди «Проти» була Пархомчук Ірина, яка розповіла про негативні аспекти постійного перебування онлайн та до яких наслідків з фізіологічної точки зору це може призвести. Зокрема, було розглянуто негативний вплив на здоров’я, як психічне, так і фізичне. Достатньо жваве обговорення було під час розгляду питання про незахищеність наших персональних даних.

Обидві команди витратили чи мало часу, щоб підготуватися, продемонстрували підготовлені презентації та здійснювали доведення своїх аргументів, шляхом дедуктивного, індуктивного та умовиводу за аналогією, таким чином закріплюючи теоретичні знання з дисципліни «Логіка» на практиці. Під час дискусії стало зрозуміло, що студенти чудово оперують матеріалом, аналізують та з легкістю можуть захищати та аргументувати свої позиції, використовуючи різні методи та закони логіки.
Студенти під час своїх виступів зачепили такі важливі та актуальні на сьогодні теми як цифровий аутизм, кібербулінг та розвиток апатії, флегматичності до оточуючих, адже інтернет здатен замінити людину у певному сенсі.

Проте найбільший резонанс викликала дискусія про кібербулінг, що є однією з найболючіших проблем сучасного суспільства. Адже поширення недостовірної інформації про когось або розміщення фотографій, які компрометують когось у соціальних мережах достатньо часто використовується сьогодні, наслідком чого є тиск на психіку людини та не рідко, на жаль, може призвести до самогубства.
На завершення дебатів Журавльов Василь підсумував, що зрештою, коли ми говоримо про інтернет то ми не маємо, ні негативної, ні позитивної сторони питання, а найголовнішим є те, що інтернет - це лише інструмент, який ми використовуємо та тільки ми вирішуємо як він буде впливати на нас.

Собистянська Тетяна,
студентка 2 курсу, спеціальності
«Інженерія програмного забезпечення»,
факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook