Фінальний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

10 листопада 2020, 15:35

      5-8 листопада 2020 року пройшов завершальний ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. До складу журі секції "селекція і генетика" увійшли викладачі кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського: Наталія Башкірова - голова журі, Олександр Макарчук та Юлія Дмитренко - члени журі.

     Увазі членів журі було представлено роботи було представлено наступні роботи:

     Мірошніченко Микола. Виконав роботу на тему: використання молекулярних маркерів для встановлення філогенетичних залежностей видів роду iris l.

     Підлипенець Олексій. Виконав роботу на тему: miR-34a, miR-124a, miR-155 як лабораторний маркер ефективності хіміотерапії при аденокарциномі молочної залози.

     Бородай Олена. Виконала роботу на тему: аналіз сортів пшениці озимої за основними параметрами якості зерна.

     Зимницький Валерій. Виконав роботу на тему: особливості репродуктивного розвитку кавуна кормового і кавуна столового при різних погодних умова в південному регіоні України.

     Макрушина Анна. Виконала роботу на тему: сортовипробування картоплі української та зарубіжної селекції

     Максимів Микола. Виконав роботу на тему: центромера та онкогенез гострих лейкозів.

     Самойлічь Юлія. Виконала роботу на тему: оцінка різних методів насіннєвого розмноження екологічно перспективного інтродуцента –  paulownia tomentosa (thunb.) Steud.

     Труфан Катерина. Виконала роботу на тему: мінливість поведінкових ознак особин drosophila melanogaster, мутантних за геном paralytic або із функціональним нокаутом даного гену.

     Рибка Вероніка. Виконала роботу на тему: оцінка індрукованих мутацій в популяції drosophila melanogaster за впливу похідних гідразинів з піримідиновим циклом.

     Таранченко Андрій. Виконав роботу на тему: реалізація генетичного потенціалу сучасних сортів сої в умовах Північного Степу України.

     Шарлай Олександр. Виконав роботу на тему: вплив вуглеводів на карбонілювання білків у нокаутної cat2cat3 лінії рослин arabidopsis thaliana за дії теплового стресу.

     Всі роботи були вартими уваги, а їх автори обіцяють не зупинятися на досягнутому і продовжувати підкорювати світ науки !

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook