Чотири спортсмени НУБіП України стали призерами чемпіонату Європи зі спортивної радіопеленгації 2020 року в Болгарії

20 вересня 2020, 23:39
м. Приморсько, Республіка Болгарія

17-20 вересня 2020 року у лісових масивах навколо міста Приморсько, Республіка Болгарія пройшли змагання 15-го чемпіонату Європи зі спортивної радіопеленгації організовані Європейською федерацію радіоспорту.

Право виступати за збірну команду України вибороли четверо спортсменів нашого університету: серед дорослих елітних спортсменів виступали Федір Карпович – студент 2 курсу факультету інформаційних технологій і Олександра Пархоменко – асистент кафедри комп’ютерних наук факультету інформаційних технологій, у змаганнях серед юніорок брала участь Людмила Смик – студентка 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність журналістика, по групі ветеранів виступав В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету. Змагання відбувалися у чотирьох дисциплінах: радіоорієнтування, класичні дистанції на діапазонах 3,5 МГц і 144 МГц, спринті. І приємно відзначити що усі наші спортсмени повернулися з чемпіонату Європи з нагородами!

Перші нагороди з міжнародних змагань до рейтингу університету здобув Федір Карпович – майстер спорту України з радіоспорту, виборовши 2 місце серед дорослих спортсменів на класичній дистанції з пошуку контрольних точок на діапазоні 3,5 МГц і 3 місце на дистанції спринту. 


Серед жіночої еліти підтвердила статус кращої Української спортсменки Олександра Пархоменко – заслужений майстер спорту України з радіоспорту, зайнявши 2 місце на класичній дистанції на діапазоні 3,5 МГц і вигравши два останніх дня загань – дистанції 144 МГц і спринт. Хоча виступ Олександри на цих змаганнях був під питанням. За 10 днів до цих змагань на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування спортсменка на швидкості бігла дистанцію наступила і зламала соснову палицю, яка проткнула підошву спеціального черевика і на 1 см увійшла у стопу. Довелося зійти з дистанції, у лікарні робити міні-операцію, вичищати рану, ставити дренаж і чекати загоювання рани. Коли команда України вже поїхала до Болгарії автобусом, міні-бусами лікар ще не дозволяв Олександрі ходити. Довелося Олександрі разом із тренером наздоганяти команду через 2 дні літаком. Тому високі результати показані на цьому чемпіонаті можна вважати найбільш вольовими у спортивній кар’єрі спортсменки.

У змаганнях серед юніорок два третіх місця на класичних дистанціях 144 і 3,5 МГц зайняла Людмила Смик – майстер спорту України з радіоспорту. На двох інших дистанціях радіоорієнтування і спринту Людмила виступила невдало. Подібні результати часто бувають у спортсменів-юніорів, які ще не навчилися керувати своєю психологічною підготовкою на головних стартах і часто занадто високе хвилювання, бажання показати якнайкращий результат призводить до зворотного результату і зайвих, «незрозумілих» для спортсменів помилок.


У змаганнях серед ветеранів, по групі Ч60 В’ячеслав Пархоменко зайняв 1 місце на дистанції радіоорієнтування, 2 місце на класичній дистанції на діапазоні 144 МГц, 3 місце на дистанції спринту.

Успішному виступу сприяли наполегливі тренування спортсменів протягом сезону, не зважаючи на карантин, участь спортсменів у 4-ох чемпіонатах України зі спортивної радіопеленгації 2020 року поведених Міністерством молоді та спорту України спільно з Лігою радіоаматорів України та рішучість спортсменів виїхати на змагання за кордон під час карантину та ще й за власні кошти. Слід відзначити і Болгарську федерації радіоаматорів, яка погодилася провести чемпіонат Європи з дотриманням умов карантину у той час коли більшість видів спорту свої міжнародні чемпіонати, кубки або відмінили, або перенесли терміни змагань.
 

Вітаємо спортсменів із нагородами і бажаємо подальших високих спортивних досягнень!

 

В’ячеслав Пархоменко,

заступник завідувача  кафедри фізичного виховання

зі спортивної роботи 

 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook