Ректорат: завершення вступної кампанії і ефективна організація навчального процесу в умовах адаптивного карантину

7 вересня 2020 року
     7 вересня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. У вступному слові очільник університету проінформував про участь у виставці «Агротитани», серед організаторів якої член наглядової ради університету Руслан Голуб. Вона має пізнавальний і практичний характер, на ній представлені найсучаснішні зразки сільськогосподарської техніки та устаткування, які можна випробувати безпосередньо на полігоні виставки. Домовлено, що студенти університету також відвідають виставку. Окрім того делегація НУБіП відвідала оновлений спортивно-оздоровчий табір «Академічний», що в Чорноморську. Віднині для послуг викладачів і студентів з півтора десятка нових будиночків, які облаштовані всім необхідним обладнанням для комфортного відпочинку, приведена до ладу й територія табору.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець доповіла про зарахування на перший курс студентів за державним замовленням, які вступали на базі повної загальної середньої освіти (909 осіб) та диплома молодшого спеціаліста (505). Триває прийом документів на контрактну форму навчання, куди подано більше 2,5 тисячі заяв. Що ж до магістратури, то ще йде подання оригіналів документів вступниками за державним замовленням, а контрактників буде зараховано – до 13 вересня. Загалом же за всіма освітніми ступенями та формами навчання маємо певне збільшення контингенту.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша представив оперативну інформацію щодо стану захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Пандемія в країні набирає обертів, тому всі рекомендовані заходи з підтримки належного санітарно-епідеміологічного стану – виконуються безумовно, а в разі підозри захворювання на коронавірусну хворобу серед студентів чи викладачів або співробітників вони будуть посилюватися. У той же час навчання для студентів 2-4 курсу йде за графіком. Тут завдання незмінне – ефективна організація навчального процесу. Триває підготовка до зустрічі першокурсників: замовляються студентські квитки, виготовлені екзаменаційні книжки та бланки урочистої присяги, організовується ознайомча Школа першокурсника тощо.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про достатній резерв миючих та дезінфікуючих засобів, закупівлю та виготовлення меблів для кімнат гуртожитків, які підготовлені під поселення першокурсників.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на налагодженні співпраці з міграційною службою, продовження переговорів з відкриття центру Конфуція, участь в засіданні Ради Європейської асоціації університетів наук про життя і найближчого форуму об’єднання, де будуть обговорені сучасні виклики для закладів вищої освіти цього профілю.

 

     Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував на акредитації освітньо-наукових програм, вступній кампанії до аспірантури, готовності навчально-дослідних господарств до збору кукурудзи на силос.

 

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – комісійно контролювати дотримання карантинних вимог в навчальному процесі, розробити сценарій посвяти в першокурсники, провести нараду щодо реалізації алгоритму вивільнення гуртожитків 18-19 вересня, за участі ректора провести аналіз навчальних планів, розробити пропозиції з удосконалення правил прийому до закладів вищої освіти, звернувши увагу на підготовчі курси, розпочати І етап олімпіади для вступу в університет. Вадиму Ткачуку – розробити проект бюджету університету на 2021 рік, контролювати стан сплати за навчання і проживання в гуртожитках. Ігорю Ібатулліну – підбити підсумки прийому студентів, провести нараду з організації державних закупівель.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook