Магістри-землевпорядники: навчаємось і працюємо!

18 серпня 2020 року
Щорічно магістри першого року навчання факультету землевпорядкування закріплюють свої знання в умовах виробництва, поєднуючи корисне з приємним. Більшість з них вже працевлаштована за спеціальністю, тому передбачена навчальним планом шеститижнева виробнича практика для наших магістрів це вже звична повсякденна робота за спеціальністю на провідних підприємствах, установах та організаціях. Багато з них тут здобувають практичні навички і вміння, закріплюють знання, що необхідні для оволодіння професією. Поряд з цим, триває й підбір матеріалів для магістерської роботи.

Рада роботодавців на факультеті землевпорядкування працює не на папері. Завдяки цьому магістри-землевпорядники мають можливість проходити виробничу практику як в державних установах та організаціях, так і в приватних підприємствах. Зазвичай їхня діяльність пов’язана з розробленням документації із землеустрою, веденням Державного земельного кадастру, здійсненням моніторингу й охорони земель, геодезично-картографічним забезпеченням землеустрою.
Для прикладу Богдан Любінецький опановує тонкощі виробничого процесу проведення геодезичних і кадастрових зйомок у ТОВ "Земля 2000". Він вміло проводить геодезичні знімання та обробляє їхні результати за допомогою спеціального програмного забезпечення. Потому розробляє технічну і проектну документацію.

Під час виробничої практики Юлія Чіфліклій поглибила свої практичні навички у розробленні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі; технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок, встановлення земельних сервітутів. Також Юля засвоїла тонкощі розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, щодо зміни цільового призначення.

Валентин Танасійчук проходив практику на підприємстві ПрАТ "ДБК-4", де вдосконалював навички роботи із геодезичними приладами. Валентин також освоїв методики передачі вісей на монтажний горизонт, розмічування під монтаж стінових панель, виконавчої зйомки плит перекриття. Ним також отримано досвід роботи з проектною документацією.

Базою практики для Володимира Лугинця стало підприємство ТОВ «Лідер Плюс». Під час практики Володя ознайомився зі всіма процесами виробництва, розпочинаючи з проведення вишукувальних та обстежувальних робіт до видачі замовнику документації із землеустрою: винесення меж земельної ділянки в натуру, кадастрової і топографічної зйомки, проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки, проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення тощо.

Не менш цікавою була практика і в Олександри Голошви. Олександра опановувала тонкощі розроблення документації щодо користування земельною ділянкою з особливим режимом використання.

Виробнича практика у Володимира Косіненка проходила у відділі проблем розвитку землеустрою та земельного кадастру Інституту землекористування НААН України. Він закріпив свої знання у сфері геодезії під час польових знімань та землеустрою при винесенні в натуру точок земельних ділянок на території Обухівського району Київської області. Також, не оминула Володимира й офісна робота - наповнення автоматизованої системи управління земельно-майновим комплексом Національної академії аграрних наук України.

Перелік здобутих навичок, отриманих нових вмінь і знань не закінчується наведеними прикладами. Наразі у магістрів тривають канікули, проте всі вони продовжують працювати, а попереду – навчання й завершальний етап підготовки магістерської роботи.

Світлана Кохан,
завідувачка кафедри геоінформатики і
аерокосмічних досліджень Землі

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook