Проведення літньої сесії та ряд інших питань розглянули на онлайн-вченій раді факультету землевпорядкування

24 травня 2020, 13:04

Планомірно 21 травня 2020 року відбулося засідання вченої ради факультету землевпорядкування. На порядок денний було винесено ряд важливих питань. Насамперед, це організоване завершення навчального року та підготовка до наступного, відзначення Дня Університету, обговорення результатів другого туру предметної Олімпіади НУБіП та ін.

Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков черговий раз поцікавився про стан здоров'я співробітників. Поінформував членів вченої ради про роботу екзаменаційної комісії протягом квітня-травня. Зокрема 27 квітня відбулася атестація здобувачів вищої освіти освітньої програми "бакалавр", а з 5 по 8 травня 2020 року тривали захисти магістерських робіт. Екзаменаційна комісія працювала з дотриманням усіх вимог передбачених "Тимчасовим порядком дистанційної роботи екзаменаційних комісій у НУБіП України у 2019/2020 н.р. в умовах карантину". До захисту було допущено 37 магістрів, які повністю виконали вимоги навчального плану. З них 19 осіб захистили роботи на «відмінно», 18 осіб отримали «добре». Одна з робіт була рекомендована до впровадження у виробництво. Керманич факультету подякував за роботу голові комісії – завідувачеві кафедри економічної теорії Миколі Талавирі, членам ЕК (Івану Ковальчуку, Ользі Дорош) і секретареві ЕК – Ользі Боришкевич, зауважив, що по завершенню карантину необхідно завершити паперову роботу.

Заступник декана Олександр Шевченко зупинився на корегуванні та затвердженні робочих навчальних програм ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» на 2020-2021 навчальний рік та необхідності їхнього розміщення на сайтах кафедр до 6 червня 2020 року. Тарас Євсюков наголосив, що наші освітні програми підготовки бакалаврів, магістрів та аспірантів є унікальними і робочі програми дисциплін необхідно постійно оновлювати й удосконалювати, наповнюючи їх актуальною тематикою, що враховує сучасні тенденції розвитку геодезії та землеустрою, думку стейкхолдерів, кращий вітчизняний та зарубіжний досвід вивчення геодезичних приладів і технологій, проведення робіт із землеустрою, управління земельними ресурсами, ведення кадастрів.
Потому перейшли до питання підготовки та організації дистанційної форми проведення практичного навчання студентів в умовах карантину. Олександр Шевченко додав, що у перший тиждень дистанційного проведення літньої екзаменаційної сесії буде проведено 23 екзамени.

Окремим питанням стало обговорення результатів участі випускників шкіл у другому турі предметної Олімпіади НУБіП. Тарас Євсюков зазначив, що із 39 заявлених учасників 15% з різних причин не взяли участі. Водночас, інші учасники продемонстрували гарні знання з географії, математики, історії України, української мови та літератури. Майбутні абітурієнти отримають додаткові бали до сертифікатів ЗНО.

Також членів вченої ради було проінформовано про проведення 29 травня 2020 року Дня Університету. З планом заходів можна ознайомитись на офіційному сайті НУБіП.

На останок засідання було розглянуто та рекомендовано до друку ряд навчально-методичної та наукової літератури, а також інші робочі питання життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook