Дайджест дистанційної роботи кафедри цивільного та господарського права

16 квітня 2020 року

     Вимушене дистанційне навчання стало лакмусовим папірцем для аналізу щоденної роботи викладача, яка непомітна у звичайному очному режимі. Варто зазначити, що керівництво університету далекоглядно, багато років поспіль, стимулювало до створення електронних навчальних курсів.

     І ось настав день Х, коли без належної підготовки, навичок та змістовного наповнення електронних навчальних курсів робота неможлива.

    Для тих, у кого наявні атестовані навчальні курси, відпрацьовані навички самостійного ведення їх, перехід відбувся без потрясінь. Лише вдосконалили навички організації відеоконференцій використовуючи Cisco Webex Meetings, Zoom та інші ресурси.

     У передсвятковий тиждень робота викладачів кафедри цивільного та господарського права лише набирає обертів.

     14 квітня доцентом кафедри Паньковою Лілією Олександрівною, згідно розкладу, проведено заняття зі студентами 3 курсу з дисципліни «Господарське право» та «Проблеми права власності» зі студентами магістратури 1 року навчання. Поєднання теоретичного матеріалу електронного навчального курсу та очного спілкування за допомогою Cisco Webex Meetings компенсують заняття у звичному форматі. Особливо корисним є можливість сумісного доступу до контенту. Адже юрист має опрацьовувати величезну кількість інформації з різних джерел. Надаючи доступ до заздалегідь підготовлених ресурсів викладач урізноманітнює, унаочнює навчальний матерал.

     15 квітня доцентом кафедри Пушкар Мариною Василівною на лекційному занятті з навчальної дисципліни «Цивільний процес» за допомогою платформи Cisco Webex Meetings студентам 3 курсу було роз’яснено подальшу роботу на платформі Elearn, доздача всіх робіт протягом дня та подальша робота на другій частині курсу.

      На наступній лекції з навчальної дисципліни «Теоретичні проблеми цивільного права» студентам магістрам була запропонована можливість проведення лекційного заняття у формі «питання-відповідь». Наголошено на завершенні першого модуля та подальшої роботи з навчальним матеріалом (лекції, презентації, відеоматеріал, роз’яснення) на платформі Elearn. Також проведено консультацію щодо підготовки, написання, форми та терміни здачі курсових робіт по вказаній дисципліни.

      16 квітня в умовах дистанційного навчання відбулися лекції з дисципліни «Правове забезпечення управлінської діяльності» к.ю.н. Бажанової В.О. Лекції проведено в режимі конференції з використанням онлайн платформи Zoom. Знімок зроблено під час лекції на тему «Корпоративне управління», для 1 курсу факультету аграрного менеджменту. Часом студенти не можуть або соромляться ввімкнути зворотній відео-зв’язок. Але жваво обговорюють з викладачем матеріал лекції, відповідають на питання лектора та задають власні.

     Як підсумок, прагнемо від студентів отримати більше уважності, відповідальності та дисциплінованості. особливо це стосується відеоформату. Ера суцільного дистанційного навчання це не тимчасове явище, а швидше, освіта майбутнього. Користуючись нагодою, дякуємо Центру дистанційних технологій навчання НУБІП України, за їх працю та постійний майже цілодобовий супровід.

доцент кафедри цивільного та господарського права Л.О. Панькова

доцент кафедри цивільного та господарського права М.В. Пушкар

асистент кафедри цивільного та господарського права В.О. Бажанова

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook