На Дніпропетровщині протягом доби ліквідовано 18 пожеж в екосистемах на площі близько 19 га

27 лютого 2020 року
Дніпропетровська область, Україна

В ці вітряні дні на території Дніпропетровської області надзвичайно зросла кількість пожеж в екосистемах.

Лише протягом доби, 26 лютого, вогнеборці загасили 18 займань сухої рослинності на площі близько 19 га.

Суха трава та очерет горіли у містах Дніпро та Марганець, Петриківському, Дніпровському, Криничанському та Верхньодніпровському районах.

Під час ліквідації займання сухої трави та очерету по вулиці Івана Виговського у Самарському районі міста Дніпро, рятувальники 25 державної пожежно-рятувальної частини 8 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області врятували від загибелі сову, яка не змогла самостійно злетіти та покинути задимлену територію.

Прикро, та завжди є ті люди, котрі не усвідомлюють важливості вимог пожежної безпеки та ігнорують слова рятувальників, завдаючи своїми діями непоправної шкоди природі.

Чи замислюються вони, бодай на мить, коли підпалюють суху рослинність чи сміття? Адже при трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що мешкають у траві та на поверхні ґрунту. Гине корисна мікрофлора, яка допомагає рослинам протистояти хворобам. Їдкий дим також наносить пряму шкоду й здоров’ю людини, адже трав’яні пожежі є одним з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу.

 

Джерело: https://kv.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook