ВАГОМІ ПЛЮСИ МІЖНАРОДНИХ СТУДЕНТСЬКИХ ОБМІНІВ!

7 лютого 2020 року

    Економічний факультет Національного університету біоресурсів та природокористування України розвиває міжнародні студентські обміни, які дають можливість пройти навчання в університетах країн Європи та ознайомитись з їх досвідом викладання дисциплін з економіки, менеджменту та маркетингу.
     Я підтримую думку про те, що в результаті міжнародного досвіду, сучасні студенти підвищують свою конкурентоспроможність на українському та світовому ринках праці та удосконалюють навички спілкування в інтернаціональному середовищі.
    Навчаючись у НУБіП України, я почала цікавитись можливостями навчання закордоном. Для цього відвідувала різні освітні заходи, конференції та виставки щодо міжнародної активності студентів, слідкувала за інформацією факультету та навчально-наукового центру міжнародної діяльності НУБіП України на сайті нашого університету.
    В результаті, пробувалася на різні програми й одного разу вирішила спробувати свої сили у Стипендіальній програмі від уряду Словаччини, яку підтримує Міністерство освіти і науки України та підготувала необхідні документи (резюме, мотиваційний лист, анкету, рекомендаційний лист, виписку з залікової книжки, ксерокопію закордонного паспорту), які надіслала поштою у Міністерство. Після отримання позитивною відповіді щодо моєї участі у даній програмі, я пережила неймовірно позитивні емоції.
    У вересні 2019 р. розпочалося навчання за спеціальною навчальною програмою для міжнародних студентів на англійській мові в Економічному університеті в Братиславі. Даний університет - найкращий економічний університет Словаччини. В університеті існує 19 навчальних програм для бакалаврів, 30 програм для магістрів та 16 для докторантури, на трьох навчальних програмах здійснюють навчання на англійській, німецькій чи французькій мові.

 

Перший тиждень нас зустрічала студентська організація, яка влаштувала ознайомчу та розважально-екскурсійну програму щодо особливостей організації навчального процесу у Словаччині, про історію і традиції університету, про їх факультети та кафедри, про порядок проживання у кампусі, тощо. Це було важливою складовою адаптації, оскільки студенти у моїй групі були з різних куточків світу.

Вагому інформаційну допомогу щодо навчання та стажування нам надавали міжнародний відділ та відділ міжнародної мобільності Економічного університету Братислави. Всі іноземні студенти отримали відповідні консультації та доступ до навчальної платформи приймаючого університету, де кожниймав свій кабінет та міг обрати дисципліни. Я обрала 7 курсів з наступних дисциплін: International Marketing, Economy of developing countries, Corporate finance, Strategic management, Economic applications in MS Office, Distribution systems and logistics, International economics.
Процес навчання був цікавим та змістовним. Хоча у кожного викладача був свій стиль викладання матеріалу, спільним для всіх була орієнтація студентів на розробку практичних проектних рішень за темами дисциплін, підготовка презентацій за результатами власних студентських досліджень та мотивація до колективного обговорення представлених робіт.

Всі аудиторії словацького вишу оснащені проекторами, багато комп’ютерних класів, обладнаних сучасними комп'ютерами чи ноутбуками, на території кампусу є доступ до wifі. На мою думку, особливої уваги варті зони відпочинку для студентів, де студенти мають прекрасну можливість готуватися до пар, дискутувати над командними роботами та просто відпочивати.

До важливих результатів даної програми я можу віднести й те, що мала нагоду удосконалити навички володіння англійською мовою, розширити коло знайомих та завести нових друзів, вивчити культуру та звичаї Словаччини. Мені неймовірно сподобалося розташування Братислави, адже в нас було багато можливостей у вільний час подорожуватидо Відня, Будапешту, Праги, Брно та інших міст.

 

Загалом, навчання у Братиславі допомогло зреалізувати багато моїх мрій!!! Та не хочеться зупинятися на досягнутому, є нові ідеї для наступних міжнародних проектів на економічному факультеті НУБіП України! Словацький досвід довів, що всі зміни потребують дій! Тому,якщо Ви хочете досягнути успіху, дійте і не здавайтеся!

Борисенко Наталія,
студентка 3 курсу ст економічного факультету НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook