У НУБіП відбувся науково-практичний семінар «Сучасні підходи до організації та проведення спортивних змагань на прикладі ігрових видів спорту»

3 лютого 2020 року
     Нещодавно на базі НУБіП України відбувся дебют науково-практичного семінару на тему: «Сучасні підходи до організації та проведення спортивних змагань на прикладі ігрових видів спорту».

     Організаторами заходу стали: Олег Єресько, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання, Микола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання, ідейний надихач – Ярослав Лікар, завідувач кафедри ентомології ім. проф. М.П. Дядечка, В’ячеслав Крупка, директор оздоровчого центру, Богдан Опальчук, заступник начальника відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання; Сергій Стецюк, директор студентського містечка, Ростислав Тарасенко, голова Первинної профспілкової організації, головний організатор та координатор заходу, Анна Хижняк, начальник відділу виховної роботи та студентських справ, а головою організаційного комітету виступив Сергій Кваша, проректор НУБіП України з навчально-виховної роботи.

 

     Семінар проходив протягом двох днів. Розпочався 30 січня з реєстрації учасників, відкриття круглого столу проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашою, доктором економічних наук, професором, академіком Національної академії аграрних наук, заслуженим діячем науки і техніки України та Миколою Томенком, доктором політичних наук, професором кафедри міжнародних відносин, головою наглядової ради НУБіП України, Віце-президентом Олімпійського комітету України. Першим доповідачем став Сергій Бобровник, начальник Київського відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, темою доповіді якого стали «Сучасні концепції розвитку масового спорту». Наступним був Віталій Шмаргун, завідувач кафедри психології, який поділився особливостями психологічної складової в формуванні рухових навичок. Заключним став виступ Миколи Костенка, завідувача кафедри фізичного виховання на тему «Планування та організація тренувального процесу». Після виступів першої трійки доповідачів відбулось жеребкування по завершенню якого виступи продовжились. В`ячеслав Крупка розповів про медичне забезпечення ігрових видів спорту, Сергій Бобровський, керівник благодійного проекту соціальної та психологічної реабілітації засобами фізкультури і спорту «САНРАЙЗ» представив спорт, як засіб реабілітацї, Захарчук Іван Романович, завідувач кафедри фізичного виховання МАУП представив доповідь на тему «Шахи в сучасному освітньому просторі.

  

  

     До обговорення почутого любо долучились всі учасники семінару, представники Національного університету біоресурсів і природокористування України, ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж», ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів», ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж», ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут», ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж», ВСП «Рівненський коледж НУБіП України».

  

 

     31 січня відбувся заключний та найцікавіший етап семінару – спортивний турнір з волейболу, серед учасників семінару. До вашої уваги сформована таблиця команд-учасників.

 

ВП НУБіП України

П/П

ПІБ учасника

ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»

1.

Бідолах Дмитро Ілліч

2.

Качурівський Володимир Орестович

3.

Чвартацький Тарас Романович

4.

Буняк Василь Васильович

ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж»

5.

Галайко Ірина Романівна

6.

Жеребецький Степан Володимирович

7.

Калатало Олег Васильович

8.

Косюк Микола Миколайович

9.

Андрусяк Олег Богданович

ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів»

1.

Кліх Роман Петрович

2.

Сергійчук Олег Миколайович

3.

Олександренко Сергій Вікторович

4.

Малихін Дмитро Михайлович

5.

Павлюк Сергій Дмитрович

6.

Войнолович Микола Володимирович

7.

Кочеригін Леонід Юрійович

8.

Приймак Олександр Вікторович

ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут»

1.

Заверткін Анатолій Анатолійович

2.

Кулик Василь Петрович

3.

Сахно Володимир Костянтинович.

4.

Семеніхін Андрій Вікторович.

5.

Хропост В’ячеслав Іванович.

ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж»

6.

Ландик Олександр Григорович.

7.

Марущак Павло Дмитрович.

8.

Булавенко Юрій Костянтинович

ВП НУБіП України

«Немішаївський агротехнічний коледж»

1.

Атаманчук Тетяна Григорівна

2.

Михайлова Наталія Петрівна

3.

Лоїк Руслан Петрович

4.

Майстренко Сергій Васильович

5.

Кудря Микола Миколайович

6.

Мироненко Олексій Іванович

7.

Майстренко Василь Сергійович

8.

Костенко Тетяна Володимирівна

9.

Щека Валерій Іванович

10.

Кучер Юрій Анатолійович

ВСП НУБіП України «Рівненський коледж НУБіП України»

1.

Мазепа Олександр Миколайович

2.

Шелепенко Олексій Ігорович

3.

Качановський Олег Ігорович

4.

Павленко Олександр Іванович

5.

Масталярчук Євген Володимирович

6.

Концимал Юрій Валентинович

7.

Оксенюк Юрій Володимирович

8.

Рафальський Олег Антонович

9.

Дерманчук Микола Олексійович

10.

Ковальова Тетяна Миколаївна

ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж»

1.

Іванова Світлана Дмитрівна

2.

Карпов Сергій Миколайович

3.

Федосєєва Наталія Іванівна

4.

Ясінський Олександр Володимирович

5.

Кудрін Василь Іванович

6.

Федосєєв Михайло Сергійович

7.

Гончарук Віталій Григорович

8.

Снісар Ірина Петрівна

Команда НУБіП 1

1.

Ружило Зиновій Володимирович

2.

Хижняк Анна Анатоліївна

3.

Есаулов Анатолій Олексійович

4.

Корх Олександр Володимирович

5.

Калуга Володимир Федорович

6.

Ковальов Костянтин

Команда НУБіП 2

1.

Кваша Сергій Миколайович

2.

Лікар Ярослав Олексійович

3.

Євсюков Тарас Олексійович  

4.

Коваленко Віталій Петрович

5.

Сиротін Олексій Сергійович

7.

Вейлер Сергій Сергійович

8.

Вишневський Микола Олександрович

 

 

  

 

  

     Напруга зростала з кожною партією, але до фінальної гри пройшли дві команди – представниці нашого університету: Команда НУБіП-1 та команда НУБіП-2. Протистояння фіналістів було надзвичайно вражаючим та емоційним, адже рахунок змінювався максимально швидко та неочікувано, і ніхто не міг передбачити хто ж вийде переможцем.

     Тож, переможницею у турнірі стала команда НУБіП-1, у складі декана факультету конструювання та дизайну Зіновія Ружила, начальника відділу виховної роботи та студентських справ Анни Хижняк, завідувача кафедри військової підготовки Анатолія Есаулова, доктора філософських наук, професора, викладача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Володимира Калуги, аспіранта Олександа Корха. Друге місце, відповідно, здобула команда НУБіП-2, яку представили Сергій Кваша, Лікар Ярослав, Тарас Євсюков, Віталій Коваленко, Микола Вишневський, Сиротін Олексій, а третє місце посіла команда ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж».

     Учасників, фіналістів та переможців турніру нагородив Микола Томенко цінними подарунками від Президента національного Олімпійського комітету України Сергія Бубки. По завершенню нам вдалося поспілкуватися з декількома учасниками семінару, які радо поділилися своїми думками та емоціями. Якщо говорити коротко, то семінар справив гарне враження на наших слухачів і тепер кожен з них прагне розвивати спортивну культуру у рідному навчальному закладі, особливо серед ННП та адміністрації аби в наступному році приїхати та отримати таку бажану перемогу. Отже, семінар дав свої плоди і поширив ідею спортивного загартування представників НПП усіх ВП НУБіП України, включно.

     Ми щиро дякуємо усім, хто долучився до організації, проведення та безпосередньої участі і з нетерпінням чекаємо вас у стінах нашої спортивної зали і не тільки в наступному році!

Анастасія Стародуб,
фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook