Випускниця столичної школи Анастасія Самойлова: для здобуття вищої освіти обираю НУБіП

30 грудня 2019 року
     Сьогодні ми поспілкувалися з ученицею Школи І-ІІІ ступенів № 108 міста Києва Анастасією Самойловою. Анастасія пояснила, чому обрала Національний університет біоресурсів і природокористування України, поділилася своїми враженнями про візит до нашого Університету.

 

  • Розкажи, будь ласка, про свої шкільні роки. І як ти обирали свою майбутню професію?

     – Роки навчання у школі – це для мене найцікавіший та найпозитивніший період життя. Під час вибору фаху я не послуговувалася прагматичними міркуваннями: обрала, що щиро цікавило. Гуманітарними науками я зацікавилася у старших класах школи, приймала участь в олімпіадах з англійської мови і я вирішила, що це захоплення стане моєю майбутньою професією.

  • Чи є у тебе улюблений предмет, викладач?

     – Звичайно, англійська мова для мене – предмет номер один. Я йду на уроки англійської мови із задоволенням. Дуже подобається країнознавство, правознавство, історія, філософія, зарубіжна література. У нашій школі є багато вчителів, якими я без перебільшення захоплююся. Хотілося б назвати їх імена, але це буде довго, не можу виділити когось одного. Просто хочу зазначити, що вони – справжні професіонали, розумні, цікаві, позитивні. З ними приємно спілкуватися не тільки на предметні теми. Я дуже їм дякую за все, що вони у нас вкладають.

  • Що, на твою думку, потрібно зробити під час навчання в Університеті, аби стати успішною людиною?

     – Поняття успіху досить відносне і для кожного своє. Якщо говорити узагальнено, то в університеті варто сформувати у собі низку якостей. Наприклад, стресостійкість, віра у власні сили, вміння знаходити контакт з різними людьми. Необхідно навчитися швидко приймати рішення, робити вибір, приймати відповідальність за свої вчинки. Також важливо привчити себе впевнено висловлювати власну точку зору і захищати її, але з такою ж рівносильністю приймати й поважати позицію інших людей.

  • Як ти дізналися про Національний університет біоресурсів і природокористування України та чому вирішила вступати саме сюди?

     – Цього року я закінчую школу й маю зробити вибір, від якого залежить моє майбутнє, – обрати університет. Я обрала Національний університет біоресурсів і природокористування України тому, що вважаю його одним із найперспективніших закладів для розвитку себе і своєї особистості. Нещодавно я спілкувалася з деякими студентами з цього Університету і саме вони порадили вступати саме сюди. Не довго думаючи, я вирішила завітати на День відкритих дверей гуманітарно-педагогічного факультету та поцікавитися спеціальністю «Міжнародні відносини». І я просто вражена від атмосфери. Мені сподобалося, що тут вчать лише те, що буде потрібно, а не як в багатьох інших університетах викладають багато зайвої інформації. Також ЗВО пропонує додаткові курси в різних галузях, і це – велика перевага. Я сподіваюся, що мої очікування виправдаються.

  • Який найголовніший критерій, яким ти керувалася, обираючи університет?

     – Для мене було важливо, щоб навчальний заклад був розташований неподалік та звісно великою перевагою для мене є гуртожиток від Університету.

  • Вибір майбутньої професії частенько викликає палкі суперечки батьків і дітей. Адже батьки впевнені, що вони краще знають життя, а діти хочуть обирати самостійно, оскільки це – їх майбутнє. Як склалася ситуація у тебе в родині? Чи погоджуються батьки з твоїм вибором?

     – Звичайно, мої батьки завжди підтримують мене та ми всі переконані, що щасливе майбутнє людині гарантує лише та робота, якою подобається займатися. Усі інші критерії відбору професійного шляху видаються неважливими. Тим більше, я вважаю, що знати іноземну мову – це круто. Саме знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування іноземними мовами та обробка величезних обсягів інформації набуває все більшого значення. У мене інтерес до вивчення мов традиційно великий. Я погоджуюся з виразом, що «той, хто володіє мовами, володіє світом».

  • Чи є у тебе девіз із яким йдеш по життю?

     – Звичайно. Часто повторюю саме цей вислів: «Якщо хочемо щось змінити – маємо почати з себе і своїх знань». Все у наших руках!

  • Перекладач чи дипломат? Ким бачиш себе у майбутньому?

     – Доволі ординарне питання, але багатобічне. Бачу себе мудрою, щасливою людиною, котра насолоджується кожною миттю життя. А ось саме з цим вибором професії я ще не визначилася. Але можу відверто сказати, що я дуже активна та непосидюча. І саме робота перекладача – це нові знайомства, змога поспілкуватися з цікавими та відомими людьми. Я думаю, що бути перекладачем – це постійно перебувати в епіцентрі подій, ставати очевидцем важливих заходів. А можливо так складеться моя доля, що після закінчення Університету я працюватиму у Верховній Раді помічником Президента, а згодом і Президентом, оскільки спеціальність «Міжнародні відносини», яку я обираю, досить популярна та обширна. Тому я ще думаю, де саме використати свої навички та знання іноземної мови.

  • Якби тобі запропонували бути перекладачем будь-якої голлівудської зірки, кого б ти обрала? І чому?

     – Якщо б була така можливість, то для мене була б честь співпрацювати з Вупі Голдберг. Адже це – колоритна й неординарна постать, взірець таланту, уміння, відданості, ікона стилю. Це людина з яскравою харизмою, яка досягла успіху саме завдяки шаленому таланту, адже смішити людей і сміятися над своїми недоліками, які є у кожного, – ось що значить бути справжньою особистістю.

  • Якою бачиш себе у майбутньому, наприклад, років через 5?

     – Більш за все я бачу себе дуже щасливою людиною, яка займається улюбленою справою, має багато натхнення й енергії. Вірю, що вдасться зберегти відкритість до нових ідей, любов до життя, вміння допомагати тим, хто цього потребує. Зараз мені іноді бракує оптимізму, організованості й гнучкості, отже, сподіваюсь, що через декілька років сформую в собі ці якості. Також бачу себе абсолютно самостійною дівчиною з низкою можливостей перед собою.

  • Дякую за розмову, Анастасіє. Нехай всі твої мрії здійснюються! Ми безмежно вдячні тобі за проявлену увагу і за те, що виділила трішечки свого дорогоцінного часу. Бажаємо успішно скласти ЗНО та насолоджуватися студентськими роками на повну!

     – Я Вам теж щиро дякую за бесіду!

Лілія Пилипенко,
асистент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook