Відкрите заняття – можливість вивчення кращого досвіду

6 грудня 2019 року

6 грудня член циклової комісії фундаментальних дисциплін та комп’ютерних технологій Погоріла О.І. провела відкрите заняття з дисципліни «Технологія галузі» на тему: «Технологія виробництва продукції птахівництва» у групі 202-О, у ході якого продемонструвала кращий досвід проведення візуальної лекції з елементами бесіди та наочності. Оксана Іванівна на занятті оптимально реалізувала дидактичні принципи навчання: науковості, доступності, системності, зв’язку навчання з життям та майбутньою професійною діяльністю здобувачів освіти. Ефективність опанування навчального матеріалу було забезпечено здійсненням викладачем зв’язків матеріалу теми із змістом інших предметів та навчальних дисциплін: біології, хімії, бухгалтерського обліку, економіки підприємства, статистики та основ охорони праці. Засвоєнню змісту навчального матеріалу та глибокому розумінню студентами важливості знань з технології галузі для майбутніх фахівців з обліку і оподаткування сприяло вміле використання викладачем методів, спрямованих на реалізацію принципу активності навчання (проблемні питання, евристичні бесіди, виконання пошукових індивідуальних завдань) та мультимедійної презентації, фрагментів навчальних відеофільмів. Застосовувані методи і прийоми дали можливість студентам робити висновки, узагальнення, розуміти і правильно оцінювати технологічні процеси. Досвідчений викладач Погоріла О.І. організувала і забезпечила пізнавальну діяльність здобувачів освіти так, що основний навчальний матеріал вони опанували безпосередньо на занятті, про що свідчать усні відповіді студентів та результати  проведеного тестового контролю знань з використанням ігрової навчальної платформи Kahoot!

У процесі аналізу та обговорення заняття присутні на ньому колеги зазначили, що Погоріла О.І. провела відкриту лекцію на високому науково-методичному рівні. За результатами анкетування студентів групи 202-О, проведеного після заняття, викладач отримала теж високі бали.

Без відкритого заняття чи виховного заходу неможливо здійснити вивчення, поширення і впровадження передового педагогічного досвіду, адже відвідування занять колег сприяє перенесенню кращих методів роботи одного педагога в практику діяльності інших, надихає на пошуки інноватики.

 

А.Г. Заболотна, методист


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook