У агробіологів відкрили нову сучасну лабораторію точного землеробства

19 грудня 2019 року

 

     Уже другий рік поспіль на свято Святого Миколая на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна відзначають день дипломника кафедри. Цьогоріч до нього у колективі приурочили ще одну вельми приємну подію – відкриття сучасної лабораторії точного землеробства, яка з часом свої функції розширюватиме, але, знову ж таки, в питаннях ефективного використання агрономічних ресурсів.

     У сучасних умовах дуже важливо випускати якісного дипломника, який буде конкурентоспроможним на ринку праці і свідомим громадянином України, говорить завідувач кафедри Анатолій Бикін. Їх у нас цього року аж 72!

     135 мільйонів гривень за останні п’ять років – саме стільки витратив на облаштування новітньої матеріально-технічної бази, зокрема сучасних лабораторій, наш університет, відзначив ректор Станіслав Ніколаєнко. І крайня у цьому переліку – це щойно відкрита лабораторія агробіологічного факультету, з допомогою якої готуватимуть якісних фахівців з врахуванням практичної складової. На кафедрі ж є кому вчити і є кого вчити…

     Загальний же успіх гарантує трикутник «освіта-наука-виробництво». І в облаштованій з допомогою бізнесу – компаній AgroLab, Trimble та АСТРА – лабораторії таких спеціалістів аграрного сектору і готуватимуть.
     Тут встановлені навчальні маніпуляційні стенди, коментує представник Trimble В’ячеслав Третяк. Вони дозволять студентам, згідно з попередньо створеними програмами карт-завдань, імітувати процес диференційованого внесення добрив та робочих розчинів, в т.ч. для підживлення рослин.

     До речі, за такими картами-завданнями далеко ходити не треба: вони створюються зовсім поруч – в іншій лабораторії кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва.

  

  

     Завдяки деканату агробіологічного факультету лабораторія доукомплектована кількома дронами – для дистанційного зондування рослин у полі. І у перший же день, не очікуючи, поки виїдуть в поля, дипломники кафедри взялися випробовувати їх біля навчального корпусу.

     Кафедральний колектив зумів організувати справжнє свято, на якому також віншували кращих дипломників і цьогорічних випускників. Підготували кілька номінацій: у першій – «Золотий фонд кафедри» – переможцем стала Вікторія Шерстю. «Найкращий практик серед студентів і найкращий студент серед практиків» Іван Синьоок, «Поклич на допомогу кафедру - і я примчу»Владислав Тетьора.

 

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook