Переможцями змагань з гирьового спорту 63-ї спартакіади студентів НУБіП України стала команда факультету конструювання та дизайну

29 листопада 2019 року
     28 листопада 2019 року відбулися змагання 63-ї спартакіади студентів НУБіП України 2019-2020 навчального року з гирьового спорту.

     Змагання з гирьового спорту з давніх часів вважались одним з доступних видів спорту для занять у різних населених пунктах особливо у сільській місцевості, так як не вимагають особливого обладнання для тренувань, проведення змагань. А бажаючих похизуватись власною силою і вродою в українців завжди вистачало.
     Останнім часом заняття гирьовим спортом в університеті знаходяться на підйомі – з приходом на роботу до університету нового тренера Віталія Андріяша, майстра спорту України міжнародного класу з гирьового спорту, спортивного судді міжнародної категорії.

     От і на змагання спартакіади студентів 22 листопада зібрались 66 спортсменів – 14 дівчат і 42 юнаків які представляли 13 факультетів і ННІ університету. Змагання проводились за новою для України програмою, проте яка вже стала офіційним видом змагань з гирьового спорту, – ривок гирі однією рукою без обмеження кількості разів зміни рук, час на виконання вправи кожному спортсмену – до 12 хвилин. Саме за такою програмою Міністерство освіти і науки України проведе чемпіонат України серед студентів з гирьового спорту у лютому 2020 року.
     Особиста першість визначалась у 7 вагових категоріях серед чоловіків і 4 вагових категоріях серед жінок. А от командну першість судді підводили з урахуванням ваги спортсменів, використовуючи для цього таблицю коефіцієнтів Сінклера. За цією таблицею результат спортсмена помножується на коефіцієнт у залежності від власної ваги. Чим легший спортсмен – тим більший коефіцієнт. Таким чином до командного заліку спортсмени легших вагових категорій, як їх ще ласкаво називають «мухачі», дещо прирівнюються до важковаговиків.

     Серед дівчат найвищі результати показали:

251 підйом – Юлія Гусак, студентка 4 курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства, 1 місце у ваговій категорії +68 кг;
244 підйоми – Тетяна Квач, студентка 3 курсу механіко-технологічного факультету, 2 місце у ваговій категорії +68 кг;
210 підйомів – Людмила Кузько, студентка 3 курсу факультету конструювання та дизайну, 1 місце у ваговій категорії до 58 кг, найдосвідченіша спортсменка серед учасниць, кандидат у майстри спорту України з гирьового спорту, яка має великий досвід виступів на змаганнях з гирьового спорту різного рівня.

     Серед юнаків найвищі результати показали:

270 підйомів – Василь Короткий, студент 3 курсу факультету ветеринарної медицини, 1 місце у ваговій категорії +95 кг;
255 підйомів – Артем Дерев’яник, студент 3 курсу агробіологічного факультету, 1 місце у ваговій категорії 73 кг;
248 підйомів – Олександр Короткий, студент 3 курсу факультету ветеринарної медицини 1 місце у ваговій категорії 85 кг.

     За результатами запеклої боротьби на помостах у командному заліку трійка призерів виглядає таким чином:

1 місце – факультет конструювання та дизайну – 1532,4 очок;
2 місце – механіко-технологічний факультет – 1524,2 очок;
3 місце – агробіологічний факультет – 1406,2 очок.

     Тренер збірної команди НУБіП України Віталій Андріяш вбачає у наших студентів великий потенціал на майбутнє, готує команду до успішного виступу на чемпіонаті України серед студентів у лютому місяці, виконання спортсменами високих спортивних розрядів і звань!

     Повні протоколи особистої і командної першості розміщені на сторінці сайту НУБіП України Спорт/Протоколи змагань (https://nubip.edu.ua/node/3317).

     Особлива подяка за допомогу в розвитку гирьового спорту в НУБіП України Союзу гирьового спорту України – національній федерації з розвитку виду спорту в Україні (президент Валентин Бербенчук, свого часу працівник кафедри фізичного виховання нашого університету). Союз направив на роботу в НУБіП України одного з повідних тренерів з виду спорту – Віталія Андріяша і надав двох висококваліфікованих суддів для проведення цих змагань: Володимира Кульківського і Ігоря Васьковського.

Вітаємо усіх учасників змагань,

бажаємо сильнішим спортсменам подальших наполегливих тренувань та успішних виступів на змаганнях!

В’ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання,
гуманітарно-педагогічного факультету,
головний секретар змагань з гирьового спорту

+ фото


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook