Факультет тваринництва та водних біоресурсів представив НУБіП України у виставці-форумі рибної індустрії та риболовного хобі Fish Business Ukraine

25 листопада 2019 року
     21-24 листопада на базі КиївЕкспоПлаза проходила виставка-форум рибної індустрії та риболовного хобі Fish Business Ukraine, організаторами якої виступили Державне агентство рибного господарства України та компанія Євроіндекс. У даному заході активну участь прийняв і факультет тваринництва та водних біоресурсів.

     Подібні заходи є звичайною практикою в багатьох розвинутих країнах. Метою проведення такого заходу було створення умов для комунікації та налагодження контактів між бізнесом, науковцями та виробничниками, міжнародними організаціями, спільне обговорення та пошук шляхів вирішення наявних проблем в рибній галузі.

     Відкрив виставку голова Держрибагентства Ярослав Бєлов, який привітав учасників і відзначив, що рибна галузь є надзвичайно важливою для економіки нашої держави та наразі має широкі перспективи для розвитку та виробляти конкурентоспроможну продукцію, як для України, так і для країн Європи. Також у відкритті даного заходу прийняли участь заступник координатора програм ФАО в Україні Михайло Малков, керівник проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні» Джон Міллнз та представник НУБіП Украни, доцент кафедри гідробіології та іхтіології, експерт в галузі аквакультури Христенко Д.С.

     На виставці-форумі були присутніми представники, державних структур та підприємств, бізнесових компаній, які займаються вирощуванням риби, виробництвом рибної продукції, промисловим та рекреаційним рибальством, виробництвом товарів (спецодяг, обладнання) для риболовлі тощо. Не залишили поза увагою даний захід і викладачі та студенти нашого факультету.

     Після офіційної частини в рамках виставки в перший день було проведено ряд панельних дискусій, які стосувалися таких питань:

  1. Стратегічне бачення майбутнього рибної галузі України.
  2. Економічне підґрунтя розбудови вітчизняного рибного господарства на основі європейського досвіду.
  3. Вплив екології на розвиток рибної галузі нашої держави.
  4. Аквакультура в Україні – здобутки та виклики.
  5. Законодавче забезпечення легальності рибного бізнесу в Україні – сесія питань підприємців до ряду центральних органів виконавчої влади.

     На інші дні виставки-форуму були заплановані семінари, які стосуються виробничих питань, законодавчої бази, рибальства, науки, технологій, економічних питань, розвитку риболовного туризму в Україні, досвіду закордонних рибницьких господарств та багато інших. В даному блоці для виступів були запрошені і фахівці факультету тваринництва та водних біоресурсів.

     Загалом виставка-форум рибної індустрії та риболовного хобі Fish Business Ukraine пройшла в чудовій атмосфері і, як зазначили самі організатори, ознаменувалась плідною роботою та необхідністю організації таких заходів у подальші роки!


Руслан Кононенко,
заступник декана факультету

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook