Відкрите заняття гуртка «Літературна студія»

4 листопада 2019 року

 

IMG 3352

4 листопада, у перший день тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін, відбулося заняття в літературній студії Бережанського агротехнічного коледжу на тему «Бібліографія як науковий опис книг».

IMG 3348IMG 3354IMG 3400IMG 3428

Програма гуртка спрямована на розвиток лінгвістичних і творчих здібностей студентів. Літературна студія коледжу вже не перший рік виявляє талановитих дітей і сприяє самореалізації їх творчих здібностей. Програма поєднує теоретичні заняття з практичними творчими проектами. З року в рік гуртківці мають можливість розвиватися: серед наших здобутків є чотири збірки студентської поезії «Ми Вам даруєм часточку себе», нагороди за вистави й окремі інсценізації студентського аматорського театру «Іскра Прометея» та багато науково-пізнавальних проектів з музеями м. Бережани.

Напередодні Дня української писемності та мови гуртківці працювали в читальному залі й мали можливість здійснити екскурс в історію книгодрукування, грунтовно вивчити тлумачення слова «бібліографія» в різні часи, навчитися долати розрив між об’ємом сучасних знань, величезною кількістю джерел інформації та потребою молоді в цих знаннях. Адже сучасна людина повинна вміти швидко та вільно орієнтуватися у потоці усної та друкованої інформації, а студент має вміти самостійно знаходити інформацію. Такий напрямок мало наше заняття в бібліотеці.

IMG 3439IMG 3455

Завідувач бібліотеки коледжу Ольга Михайлишин пояснила гуртківцям принцип систематизації друкованих видань. Студенти мали можливість попрацювати з картотеками, алфавітним і тематичним каталогами, самостійно скласти бібліографію джерел на обрану тему, знайти відповідні підручники в книгосховищі бібліотеки.

Оксана Зборівська,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
IMG 3473IMG 3493
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook