Пирогів – колиска української культури

26 жовтня 2019 року

В останні осінні теплі дні студенти 2 курсу 2 групи вирішили відвідати Національний музей народної архітектури та побуту України.

Вперше згадка про Пирогів датується у 1627 році як володіння Києво-Печерської лаври.

Зараз Пирогів оточений забудовою міста Києва та є справжнім оазисом етнокультурної спадщини і місцем проведення дозвілля для жителів столиці, туристів, студентів, краєзнавців і любителів давнини. У 1969 році був створений Державний музей народної архітектури та побуту, в якому збережено і відтворено традиційну архітектуру різних регіонів України.


Наразі у Пирогові проходять фестивалі та конкурси етнографічного спрямування. Функціонування та збереження національного надбання дозволяє популяризувати народні промисли і ремесла. Усі відвідувачі можуть ознайомитися з народним мистецтвом через відображення історико-етнографічних регіонів України, зокрема Середньої Наддніпрянщини, Слобожанщини, Полісся, Поділля, Карпат, Півдня України, які розміщуються в музеї з урахуванням рельєфу і географічної специфіки відповідних етнографічних, ландшафтних і природних зон.

Відвідування студентами об’єктів історичного надбання дозволяє формувати національну свідомість та ідентичність у молодого покоління, без яких неможливе процвітання і прогрес економічного та соціального розвитку держави.


Позитивні враження від екскурсії можна висловити однією фразою – краще раз побачити в натурі, ніж десять раз почути в оповідях!

Катерина Кондратенко,

студентка другого курсу другої групи факультету землевпорядкування
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook