Тематичне заняття щодо Дня протидії торгівлі людьми зі студентами юридичного факультету

19 жовтня 2019 року

Студентами юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України було проведено тематичне заняття, приурочене до Європейського дня протидії торгівлі людьми, що відзначається кожного року 18 жовтня. Студенти обговорили проблематику, яка існує сьогодні; поділились своїми думками підготували інформативні цікаві доповіді

Україна була однією з перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації,  з використанням примусу, або шляхом підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію.

Також 20 вересня 2011 року Верховною Радою України був прийнятий Закон України «Про протидію торгівлі людьми». За статистикою, що ведеться з моменту прийняття Закону про протидію торгівлі людьми, статус осіб, що постраждали від такої торгівлі, встановлено для 776 українців. З 2016 року починає стрімкими темпами зростати кількість тих, кого таким чином втягнули у злочинну діяльність, зростає також продаж дітей.

Необхідно зазначити що з початку 2019 року поліцією було виявлено 189 злочинів пов’язаних з торгівлею людьми: "Поліцейські підрозділу по боротьбі з торгівлею людьми упродовж поточного року зареєстрували 189 кримінальних правопорушень за статтею 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України".

 

Олена Дубовик

старший викладач кафедри англійської філології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook