Вчителі-хіміки покращували професійні компетенції із якісного і кількісного аналізу мінеральних добрив

11 жовтня 2019 року
    Питання виявлення професійних здібностей обдарованої молоді, а також зацікавленості її до агробізнесу залишається складним і у сучасних умовах, коли він активно розвивається та є високоприбутковим. Розібратись у цьому питанні і знайти нові шляхи його вирішення зібрались вчителі-предметники із хімії 15 закладів шкільної освіти із Чернігівської, Житомирської, Хмельницької і Полтавської областей на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Якісний і кількісний аналіз мінеральних добрив у формуванні професійний компетенцій», яка відбулась 10 жовтня 2019 року. Базою цієї важливої дискусії у котре стала кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І Душечкіна агробіологічного факультету НУБіП України за сприяння НЕНЦ учнівської молоді МОН України.
    На початку заходу учасники ознайомились із агробіологічним факультетом. Їх цікавили правила вступу в університет, шляхи отримання додаткових балів до вступного для їхніх випускників, можливість творчої та професійної реалізації. Візит до агрохімічної лабораторії компанії «Агроскоп» і навчального проекту «Agristart», що є спільним проектом кафедри із компанією «Agrilab», переконав їх у наявності потужних можливостей щодо реалізації як професійного, так і творчого потенціалу під час навчання, а також у перспективності напрямку агрохімсервісу агробізнесу щодо працевлаштування, особливо зважаючи на те, що цьогоріч започаткована вперше в Україні нова освітня програма магістратури «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» саме в НУБіП України за ініціативи агробізнесу.
  
  
 
  
 
  
    Після ознайомлення із факультетом вчителі перейшли до лабораторного практикуму із якісного аналізу мінеральних добрив, на якому розібрали методики та проаналізували добрива. Обговорили роль добрив у живленні сільськогосподарських культур, у формуванні прибутковості, асортимент добрив на ринку, його ємність і динаміку. Визначили, якими професійними компетенціями повинні володіти менеджери із продажу добрив, менеджери-промоутери, спеціалісти із живлення рослин, із агрохімсервісу у точному землеробстві тощо.
 
 
 

  

   Підсумовуючи, учасники конференції обговорили проблеми сучасної освіти у закладах шкільної, позашкільної та вищої освіти. Розглянули можливі шляхи підвищення зацікавленості юних дарувань до навчальної і дослідницької діяльності, роль вчителя у цьому процесі. Визначили перспективність та сучасність фаху агрохімічного сервісу агробізнесу для їхніх вихованців.
 
Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook