Працівники НУБіП України взяли участь в майстер-класі з ікебани

13 жовтня 2019 року
     4 жовтня 2019 р. директор музею історії НУБіП України Поливач М. А. разом зі студентами-першокурсниками факультету ветеринарної медицини та доцентом кафедри журналістики та мовної комунікації Чекалюк В. В. відвідали демонстрацію японського мистецтва аранжування квітів «ікебана», яка відбулася у Колонній залі Київської міської державної адміністрації за підтримки Посольства Японії.

  

     Подія була приурочена до 20-річчя українського відділення японської школи ікебани «Ікенобо» в Києві. Із нагоди ювілею до Києва завітав професор Фурукава Хіротака, якому допомагала визнана майстриня ікебани професорка Ямада Мідорі – володарка титулу «Живе надбання нації», кавалер «Ордену рубінової зірки із золотими та срібними променями». Ще однією почесною учасницею події стала голова філії Ікенобо у країнах Східної Європи професорка Анжела Лобастов (Молдова), яка стала першою іноземкою, запрошеною до Японії на професорський конкурс, що упродовж трьохсот років проводився винятково серед японців.

  

Виставка кімоно

     Відкривали захід директор департаменту культури КМДА Діана Попова та посол Японії в Україні Такаші Кураі, який звернувся до відвідувачів заходу українською мовою, яку активно вивчає від початку місії в Україні. «Хочу подякувати українському відділенню школи «Ікенобо» та Українсько-японському центру за організацію цього важливого заходу. Ми бачимо багато поціновувачів ікебани, і це для нас велика радість. Людей причаровує краса квітів, надихає атмосфера у кімнаті, яку прикрасили квітковою композицією. І до того ж, кажуть, що кожен, хто займається ікебаною чи споглядає її, вбирає у себе часточку цієї краси», – промовив дипломат.

Представники українського та японського відділень школи «Ікенобо»

     Під час демонстрації професор ікебани Фурукава Хіротака зі школи «Ікенобо» створив 12 квіткових композицій у трьох стилях «рікка», «шьока» і «джіюка» та розповів про особливості кожного з них. В одній із них, з використанням квітів жовтих та блакитних кольорів, майстер відтворив своє бачення українського прапора. За цим дійством з великою цікавістю та увагою спостерігало близько 200 гостей.

    

     Виставка ікебан триватиме тиждень за ініціативою Українського відділення Філії Інституту ікебани «Ікенобо» у країнах Східної Європи спільно з Українсько-Японським центром КПІ ім. Ігоря Сікорського за підтримки Посольства Японії в Україні та Київської міської державної адміністрації.

     Директор музею історії НУБіП України Поливач М. А. разом зі студентами-першокурсниками факультету ветеринарної медицини та доцентом кафедри журналістики та мовної комунікації Чекалюк В. В.


Професор Фурукава Хіротака виставляє свої роботи

     Крім робіт японських майстрів на ній експонуватимуться композиції з живих квітів, створені українськими майстрами. Під час виставки також відбудуться екскурсії та майстер-класи з традиційних японських мистецтв.


Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook