Відкрита лекція на тему: «Закупівлі за рамковими угодами» з дисципліни «Публічні закупівлі та біржова електронна торгівля»

26 квітня 2019 року

     У межах дисципліни «Публічні закупівлі та біржова електронна торгівля» 24 квітня 2019 року, к.е.н., доцентом кафедри біржової діяльності і торгівлі Слободяник А. М. було проведено відкрите лекційне заняття на тему: «Закупівлі за рамковими угодами».

     Предмет «Публічні закупівлі та біржова електронна торгівля» є частиною циклу основних дисциплін професійної підготовки студентів ОС «Магістр» спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і спрямована на ґрунтовне вивчення студентами теоретико-методичних основ публічних закупівель, ознайомлення з процесом здійснення допорогових та порогових закупівель, оволодіння системою публічних закупівель ДП «Прозорро», забезпечення формування знань та навиків студентів економічних спеціальностей по впровадженню комп’ютерних технології на біржовому ринку, основ електронних технологій біржової торгівлі та їх використання у діяльності учасників організованого ринку.

    Згідно з робочою програмою дисципліни тема відкритої лекції – «Закупівлі за рамковими угодами» була присвячена висвітленню питань застосування рамкових угод. Практичних вигод, як для замовників, так і для постачальників при укладенні рамкової угоди. Згідно плану, лектор висвітлила наступні питання:
     1. Рамкові угоди, як інструмент закупівель на ProZorro
     2. Відкриті торги для укладання рамкової угоди.
     3. Подання пропозиції на закупівлю «Відкриті торги для укладання рамкової угоди».
     4. Процедура скасування рамкової угоди, її зміна.
 
     Анна Миколаївна зазначила, що основним завданням реформування сфери публічних закупівель є впровадження ефективної системи закупівель відповідно до принципів і підходів, що використовуються європейським країнами, та потужної нормативно-правої бази, що забезпечує ефективність та прозорість процедури публічних закупівель. Підкреслила, що найбільш перспективним напрямом електронної комерції є електронні закупівлі. Зупинилась на сутності рамкових угод та специфіці укладання таких, ознайомила з процесом відкритих торгів для укладання рамкової угоди та висвітлила процес подання пропозиції на закупівлю «Відкриті торги для укладання рамкової угоди». Навела приклади процедури скасування рамкової угоди, її зміни.
     Лекція супроводжувалась цікавим та змістовним презентаційним матеріалом, що дозволило лекторові ґрунтовно висвітлити тему заняття і виявити інтерес з боку студентів.
     На відкритій лекції були присутні завідувач і представники професорсько-викладацького складу кафедри біржової діяльності і торгівлі, представники інших кафедр та деканату економічного факультету. Заняття було проведене на високому рівні й одержало схвальні відгуки від присутніх.

Надія Резнік,

завідувач кафедрою біржової діяльності і торгівлі 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook