Студенти агробіологічного факультету призери ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Садівництво та виноградарство»

20 квітня 2019 року

16-18 квітня 2019 р. відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Садівництво та виноградарство» серед студентів вищих навчальних закладів, що проводився на базі Уманського національного університету садівництва. Участь в олімпіаді взяли 8 закладів вищої освіти, в яких здійснюється підготовка фахівців з садівництва та виноградарства. Наш університет представляли студенти 4 і 3 курсів – Олексій Кононенко, Дар’я Терещенко та Єлизавета Лотицька.

Урочисте засідання ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Михайло Мальований. Звертаючись до студентів, він зазначив, що спеціальність, яку вони обрали є надзвичайно затребуваною, набуває все більшої популярності та має ще багато нереалізованих можливостей і потенціалу. Михайло Іванович відмітив, що кожен учасник – уже переможець, якщо прибув взяти участь у ІІ етапі олімпіади.

Декан факультету плодоовочівництва, екології і захисту рослин Сергій Щетина  відмітив, що цьогорічна олімпіада є вже 19 Всеукраїнською олімпіадою з спеціальності «Садівництво і виноградарство». Побажав учасникам якнайкраще провести час в Умані і не зупинятися на досягнутому.

Олімпіада проводилася із дисциплін плодівництво, овочівництво та виноградарство і складалася із двох турів: перший – теоретичний ( 90 тестових завдань різної складності), другий – практичний (післясадивне обрізування саджанців, розпізнавання насіння овочевих культур і щеплення винограду).

В результаті напруженої боротьби Олексій Кононенко зайняв ІІ місце, а Дар’я Терещенко ІІІ місце. В командному заліку наші студенти отримали почесне ІІ місце за що нагороджені грамотами.

 

Підготовку студентів до олімпіади забезпечували викладачі кафедри овочівництва і закритого ґрунту (Віра Кутовенко, Юрій Слєпцов) та садівництва (Борис Мазур та Василь Гонтар).

Вітаємо наших студентів і бажаємо в наступному році ще більших перемог!!!

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва і закритого грунту

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook