Випускник Максим Шутий: з власного прикладу довів, що агрохолдинги України зацікавлені у випускниках НУБіП!

10 квітня 2019, 13:59

Випускник факультету землевпорядкування Максим Шутий поділився власним досвідом роботи за спеціальністю в одному з найбільших сільськогосподарських підприємств – Українському аграрному холдингу.

- Максиме, минуло вже п’ять років як Ви закінчили університет. Розкажіть чим Ви займаєтеся?

– Одразу ж після завершення навчання на факультеті землевпорядкування НУБіП розпочалася моя кар’єра землевпорядника в Українському аграрному холдингу. З того часу, на місці не сиджу, а постійно в роботі. Особливо напружена весна й осінь. Наше підприємство орендує понад 50 тисяч гектарів земель, які територіально розміщені у Чернігівській, Полтавській, Київській областях та на Закарпатті. Мені ж доводиться працювати переважно у Чернігівській, Полтавській та Київській областях.

Довідково: Український аграрний холдинг управляє низкою сільськогосподарських підприємств, які спеціалізуються на вирощуванні кукурудзи, озимої пшениці, сої, ярого ячменю, кормових культури, а також молочному тваринництві. Зерносховища «Українського Аграрного Холдингу» можуть одноразово вмістити 196,4 тис. т зернових. Всі елеватори розташовані в стратегічній близькості до регіонів збору врожаю, всі вони мають залізничне сполучення. Сьогодні на підприємствах «Українського Аграрного Холдингу» працюють понад 1200 осіб.

- Чи задоволені Ви своєю професією?

– Так, безумовно. Престижність професії землевпорядника тільки зростає, а попит на кваліфікованих кадрів на ринку колосальний. Як мені бути не задоволеним? Якщо тільки по закінченню університету мені надали житло, забезпечили службовим автомобілем, маю польовий ноутбук, для роботи є всі необхідні сучасні прилади. На підприємстві до мене відносяться з повагою і забезпечують усім необхідним, починаючи від умов праці закінчуючи сучасним геодезичним обладнанням.

  

 

- Яку ж роботу виконує землевпорядник в агрохолдингу?

– Розумієте, наше підприємство орендує десятки тисяч земельних ділянок. А це робота у першу чергу з людьми, власниками, орендодавцями, органами місцевого самоврядування та ін. І тут є свої особливості, в кожного є свої завдання. Хтось займається оформленням і реєстрацією земельних ділянок і договорів оренди на них, хтось здійснює виплату орендної плати, на декого покладені обов’язки переоформлення документації, хтось веде «земельний банк», дехто наповнює його актуальною інформацією. Моя ж робота тісно пов’язана зі збиранням геоданих для потреб точного землеробства. Мені доводиться обстежувати за допомогою GPS-приймача поля і земельні ділянки, визначати площі оброблюваних масивів, складати картограми тощо. Як кажуть, роботи вистачає.

- Що Ви побажаєте нинішнім студентам факультету землевпорядкування?

– По-перше, хочу сказати їм, що це дуже круто, що вони обрали для навчання саме НУБіП. По-друге, зазначу, що отриманих в університеті знань мені цілком вистачає для роботи за фахом. А побажати їм хочу, щоб були цілеспрямованими, наполегливими і більше уваги приділяли вивченню фахових дисциплін. Хай щастить!

 

Розмовляв заступник декана 
факультету землевпорядкування Олександр Шевченко

 
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook