Магістри з управління міжнародними проектами взяли участь у другій щорічній конференції наукової молоді «Економічне майбутнє України»

10 квітня 2019 року

     Магістри з управління міжнародними проектами кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту мають можливість не лише навчатися проектному менеджменту, але й приймати участь у міжнародних діалогах щодо економічного майбутнього України. Виклавши свою візію розвитку села в Україні ми, Діана Карпенко та Оксана Рибаковська, стали учасниками другої щорічної конференції наукової молоді “Економічне майбутнє України”, яку організувала 5 квітня Українська асоціація Римського клубу спільно з Київським міжнародним економічним форумом. Написанням нашого бачення розвитку села керувала Член кореспондент НАНУ, професор, експерт з макроекономіки Лідія Шинкарук, завідувач кафедри, яка другий рік реалізує новітню програму навчання магістрів з управління міжнародними проектами, однієї з найбільш затребуваних та високооплачуваних спеціальностей на ринку праці.

     Конференція відбулася в одному з кращих в Європі інноваційних парків Unit.City, який є чудовим прикладом адаптації індустріального ландшафту під головні вимоги часу для написання успішних інвестиційних проектів.

     Спершу до нас вийшов норвезький професор Erik Reinert – так-так, той самий, що написав «Як багаті країни забагатіли... і чому бідні країни лишаються бідними» (How Rich Countries Got Rich ... and Why Poor Countries Stay Poor). І ми не тільки слухали public-talk із ним, але й мали можливість задати йому питання! Критик світового економічного порядку, розробник альтернативної моделі “Історичного розвитку” Ерік Райнерт розпочав свій виступ зі слів про шанс, який отримала Україна від того, що вільний ринок більше не є основою міждержавних відносин. Провідну роль у цьому процесі економіст віддає США, які стали на захист власних інтересів та інтересів національного виробника. За словами Райнерта, такі дії США дають змогу і Україні розпочати досягнення своїх зовнішньоекономічних цілей, утвердження вітчизняного виробника всередині країни та його торгову експансію на зовнішні ринки. Саме у таких діях вчений вбачає успіх нашої держави та зростання добробуту її населення.

     А потім – щоб не розслаблялися! – до нас вийшов німецький вчений Ернст Ульріх фон Вайцзекер (Ernst Ulrich von Weizsacker), президент Римського клубу (2011-2018), і з його рук ми отримали знамениту доповідь "Come on!" у перекладі українською з автографом!

     Серед спікерів конференції і Гаррі Джейкобс, член Римського клубу, СЕО Світової Академії мистецтва та науки, і представники успішних компаній України Ілля Лаурс (голова венчурного фонду «NexturyVentures), Костянтин Євтушенко (CEO, UNITHoldings), Володимир Співаковський (автор освітньої платформи EduFuture, засновник міжнародного ліцею «Гранд», президент міжнародної корпорації «Гранд», к.е.н.), Юрій Пивоваров (виконавчий директор Київського міжнародного економічного форуму). Серед почесних спікерів хочемо також виокремити голову Української Асоціації Римського клубу Віктора Галасюка, який зазначив, що захід є унікальним, оскільки об’єднує та залучає молодь до розробки та формування нового економічного вектору розвитку України, знайомить майбутніх економістів зі світовими тенденціями та поглядами на розвиток глобальної системи господарства, членом якої має стати й Україна.

     І знову – щоб не розслаблялися! – до нас вийшов секретний спікер, яким виявився Тхакур Поудел – екс-міністр освіти Королівства Бута. Поки ми в Україні обчислюємо ВВП, в країні Бутан обчислюють – ні не обчисдюють, а враховують – щастя. Екс-міністр освіти Королівства Бутан, Тхакур Поудел каже, що щастя не обчислиш, але воно є!

Висновки молоді:
- економічна спеціалізація країни - основа її майбутнього (do not buy the goods you can produce)
- високоефективні структури не можуть виникнути в системах зі слабкими цінностями

     Дякуємо за запрошення Віктору Галасюку – ваша команда спрацювала на відмінно та професору Лідії Шинкарук.


Діана Карпенко та Оксана Рибаковська,
магістри з управління міжнародними проектами
кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту
факультету аграрного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook