Конкурс студентських наукових робіт, м.Дніпро

28 березня 2019 року
Дніпровський державний аграрно-економічний університет
28-29 березня у м.Дніпро на базі Дніпровського державного аграрно-економічного університету відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Молодь у вирішенні сучасних проблем аквакультури, рибництва та іхтіології».
У рамках роботи конференції було проведено конкурс наукових робіт студентів і магістрів, які навчаються за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура» і отримають у майбутньому фах – технолог, чи технолог-дослідник з аквакультури.
На конференцію були заявлені наступні наукові напрями:
1) Індустріальне та фермерське рибництво, культивування гідробіонтів;
2) Годівля риб та біотехнології у рибництві;
3) Біохімія та фізіологія гідробіонтів;
4) Іхтіопатологія, хвороби гідробіонтів, їх лікування та профілактика;
5) Промислова іхтіологія;
6) Декоративне рибництво та аквадизайн.
У конференції з представленням результатів власних досліджень на конкурс наукових робіт взяли участь студенти магістратури 1 року навчання факультету тваринництва та водних біоресурсів Національного університету біоресурсів і природокористування України Горкава Маргарита Геннадіївна та Левадній Владислав Геннадійович.
Конкурс наукових робіт складався з двох етапів. 1-й етап проходив дистанційно, в ньому відібрали найкращі наукові доробки для фіналу, куди потрапили і наші студенти.
Горкава М.Г. є слухачем магістратури кафедри гідробіології та іхтіології за програмою «Декоративні гідробіоресурси».
Вона представила роботу на тему: «Особливості розведення крабів-вампірів у штучних аквасистемах».
 
 
 
Левадній В.Г. навчається в магістратурі кафедри аквакультури за програмою «Осетрівництво». Він подав на конкурс роботу на тему: «Дослідження впливу гуманату натрію на продуктивні показники цьоголіток стерляді при вирощуванні у садках".
 
Оцінювало рівень підготовки наукових доробок професійне журі Дніпровського державного аграрно-економічного університету, яке відмітило актуальність робіт наших конкурсантів, високий методичний рівень виконання досліджень.
Однією із вимог до конкурсних робіт була апробація результатів серед наукових кіл, публікації в наукових виданнях і впровадження результатів досліджень у виробництво. Поскільки ці вимоги не були доведені до широкого кола конкурсантів, ми втратили значну кількість балів і посіли невисокі місця у фіналі.
Проте, ми вважаємо вдалим виступ наших магістрів у конкурсі наукових робіт, який проводився вперше і бажаємо їм успіхів у майбутніх пошуках та вітаємо з дебютом.
Активна позиція наших магістрів дозволить у подальшому врахувати усі зауваження та побажання і вийти в лідери студентської наукової спільноти аграрного сектору України.
 
 
Доцент кафедри гідробіології та іхтіології
Дудник С.В.
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook