Асистент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Надія Сарабай стала учасником німецько-української Літньої Школи для науковців з аграрної економіки.

29 березня 2019 року
Із третього по сімнадцяте березня у Лейбніц-Інституті аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (ІАМО) у м. Галле (Заале), Німеччина в рамках пілотного проекту із сталої інтернаціоналізації науково-дослідних структур України в умовах глобалізації агропродовольчого сектору України (UaFoodTrade) відбулася німецько-українська Літня Школа для науковців з аграрної економіки. Асистент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Надія Сарабай була однією із двадцяти відібраних учасників даного заходу. Конкурсний відбір пройшли науковці із Києва, Дніпра, Житомира, Сум, Мелітополя, Полтави, Вінниці, Бережан тощо. До учасників також ввійшли аспіранти Національного університету біоресурсів та природокористування України Ірина Чебан та Яна Войтовська.

Науковці IAMO– др. Олександр Перехожук, др. Інна Левкович та ін. – розробили захоплюючу програму як культурно-масового, так і наукового характеру. Її можна умовно поділити на два блоки.
Перша частина програми була націлена на ознайомлення та обговорення результатів наукових досліджень науковців приймаючого інституту та аспірантів, які навчаються в рамках даного проекту (UaFoodTrade). Презентували доповіді на різноманітні теми, пов’язані з аграрною економікою та її станом у різних країнах, зокрема в Україні.



Також для учасників були організовані поїздки на аграрні підприємства, які знаходяться на території федеративної землі Saxony-Anhalt. Ми відвідали один із найбільших аграрних кооперативів Barnstädt, завод із виробництва молочної продукції frischli, традиційну та органічну ферму Prießnitz mbH, а також завод із виробництва шампанських вин Rotkäppchen. 






Окрім цього ми відвідали декілька чудових міст, в яких нам провели екскурсії та показали і розповіли цікаві історичні факти про них. Ми були у Вайсенфельсі (нім. Weißenfels), Наумбурзі (нім. Naumburg), Фрайбурзі (нім. Freyburg) та Ляйпциґу (нім. Leipzig).




Друга частина програми – навчання. Протягом другого тижня ми прослухали курслекцій «Основи аграрної економіки: поглиблений аналіз аграрних ринків». Лектором даного курсу був професор др. MichaelGrings, матеріал викладався англійською мовою. Кожного дня у нас було 4 пари, на яких ми опрацьовували та розбирали матеріал, задавали запитання та виконували вправи. В кінці даного курсу ми з колегами успішно здали екзамен.


Для всіх учасників німецько-української Літньої Школи для науковців з аграрної економіки дана поїздка була чудовою можливістю познайомитись із колегами із різних університетів України та науковцями у Німеччині з метою подальшої співпраці. Кожен із учасників отримав багато нових вражень та знань, які в подальшому планують використати у своїй науковій діяльності.


асистент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД
Надія Сарабай

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook