Лекція про перспективи туризму від литовського фахівця Лінаса Даубараса

27 березня 2019 року

 

 

Кінець березня в нашому університеті видався щедрим на значні події та цікаві зустрічі. Ось і 27 березня в рамках співпраці навчально-наукового інституту лісоівого і садово-паркового господарства НУБіП України з науковцями Литви, а саме з   Каунаським лісотехнічним та екологічним інженерним університетом прикладних наук (Kaunas Forestry and Environmental Engineering University of Applied Scienceпрезидент Асоціації туристичних Гідів Литви, доктор Линас Даубарас прочитав лекцію на тему «Природний туризм Литви. Ідеї для України?», яку з захопленням прослухали  викладачі кафедри аграрного консалтингу і туризму.
В своїй презентації доктор Линас Даубарас крок за кроком розкривзначення туризму та одне з провідних місць, яке він займає в сучасній світовій економіці. На прикладах та значному статистичному матеріалі показав, як туризм поступово стає важливою частиною економіки Литви. Враховуючи те, що Литва подібно до України має сприятливі природно-кліматичні умови,  значні лісові ресурси, велику кількість Національних парків та природоохоронних зон, розвиток природного (зеленого туризму)  стає необхідною складовою стійкого розвитку країни. В умовах урбанізації, забруднення оточуючого середовища підвищується попит саме на природний туризм, який стає все більш популярним в Європі.
На щастя у професора знайшлося трохи часу для відвідування ННІ післядипломної освіти та кафедри аграрного консалтингу і туризму, де його радо зустріли директор інституту Марія Кулаєць,  заступник директора Тереза Микицей, професор Тетяна Кальна-Дубінюк та в.о. завідувача кафедри Ірина Кудінова.  В дружній бесіді за «круглим столом» було знайдено шляхи для плідної співпраці.
 
 
Прибалтійські країни завжди приваблювали нас своїм досвідом, прикладом та європейськими інноваційними підходами до вирішення питань. В галузі туристичної освіти ми знайшли багато граней для співпраці та обміну досвідом. Адже, попит є, - залишилося тільки готувати висококваліфіковані кадри європейського рівня.
 
 
Олена Локутова,
доцент кафедри аграрного
 консалтингу і туризму

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook