В університеті триває активна робота з розвитку фахових наукових видань

20 березня 2019 року
     19 березня 2019 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся семінар «Розбудова вітчизняних наукових журналів з метою їх просування у міжнародні наукометричні бази».

     Сергій Козьменко, професор, співзасновник консалтингово-видавничої компанії «Ділові перспективи», висвітлив проблеми розвитку вітчизняних журналів, відносин між засновником і видавцем журналу.Особливу увага була зосереджена на помилках редакторів журналів, дотриманні основних принципів публікаційної етики журналів тощо.

     В Україні більше 250 університетів, видається понад 2000 академічних журналів. На жаль, Scopus і WoS наразі індексують близько 100 із цих журналів, а кількість публікацій українських науковців у провідних міжнародних журналах є незначною. Тому одним з основних завдань семінарубуло поширення досвіду створення конкурентного журналу та його просування в різні бази даних, системи цитування та індексації.
     На семінарі були присутні керівники кафедр університету, директори науково-дослідних інститутів, декани факультетів, відповідальні секретарі університетських фахових видань, а також безпосередньо редактори журналів, якісприйняли цю інформацію з великим інтересом і взяли активну участь у дискусіях.

     Організаторами заходу виступили: І.І. Ібатуллін (перший проректор), С.М. Кваша (проректор з навчальної і виховної роботи), В.В. Отченашко (начальник науково-дослідної частини) та В.І. Мельник (начальник відділу науково-технічної інформації).


Вікторія Мельник,
начальник відділу науково-технічної інформації

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook