Педагогічна практика, І етап Всеукраїнської олімпіади із правознавства, відкриті лекційні та практичні заняття, залишкове оцінювання знань: кафедра підбила підсумки навчально-організаційної діяльності кафедри за лютий-березень 2018-2019 навчального року

21 березня 2019 року

Перші місяці весняного семестру 2018-2019 навчального року стали багатими на події не лише наукового (діяльність студентських наукових гуртків «Клуб юних теоретиків» та «Історія учень про державу і право», проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Місцеве самоврядування: в Україні: сучасність та майбутнє», участь у наукових заходах, првоедених на базі інших навчальних закладів), а й навчального, навчально-методичного, організаційного та виховного характеру.

Весняний семестр розпочався з педагогічної практики магістрів юридичного факультету 1 року навчання, яка є складовою частиною програми вищої освіти. Це різновид спеціальної виробничої практики, у процесі якої студент засвоює основи педагогічної майстерності, уміння та навички самостійного здійснення навчально-виховної і викладацької роботи.

Практика студентів, які навчаються за програмою підготовки магістрів, проходила з 4 лютого до 15 лютого 2019 року. Організаційне забезпечення педагогічної практики магістрів юридичного факультету здійснювала кафедра теорії та історії держави і права. Керівниками педагогічної практики були: д.ю.н. Бригинець О.О. та к.ю.н. Хом′яченко С.І. Куратором практики від кафедри  була доц. Качур В.О.

 

Під час практики магістри ознайомилися з конкретними умовами сучасної професійної педагогічної діяльності; закріпили отримані теоретичні знання із загально-професійних і спеціальних дисциплін. Здійснили особисту апробацію отриманих теоретичних знань щодо методики викладацької діяльності під час самостійно проведеного аудиторних занять. Оволоділи необхідними методами, навичками та вміннями викладацької діяльності співробітників вищих навчальних закладів. Ознайомилися з педагогічним досвідом викладачів юридичного факультету. Окрім того, набули необхідний комплекс комунікативних навичок спілкування та вмінь. Практика посприяла розвитку у студентів-практикантів інтересу до науково-дослідної роботи в галузі методики викладання окремої навчальної дисципліни юридичного факультету. Всі завдання, що передбачені програмою педагогічної практики магістрантів виконувалися ними на базі академічних груп студентів І-II курсів. Після закінчення педагогічної практики студенти склали та захистили звіт про виконання програми практики й індивідуального завдання.

        Початок весняного семестру показав, що колектив кафедри не залишається осторонь покращення навчального методичного забезпечення навчальних дисциплін кафедри. Так, лютнева вчена юридичного факультету рекомендувала до друку навчально-методичні розробки Віри Качур (навчальна дисципіна "Теорія держави і права. Частина 2) та Людмили Протосавіцької (навчальна дисципліна "Правова думка України).

19 лютого та 21 лютого 2019 року кафедра теорії та історії держави і права запропонувала студентам ОС «Бакалавр» (37 учасників) та ОС «Магістр» (12 учасників) спробувати свої сили в І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Право», а саме у теоретико-правовій царині правознавства.

07 березня 2019 року доцент кафедри Людмила Протосавіцька провела відкрите лекційне заняття з навчальної дисципліни «Історія держави і права України» для студентів 2 потоку 1 курсу юридичного факультету денної форми навчання на тему «Суспільно-політичний устрій та державно-правові інститути України-Гетьманщини».

  

 

 

Окрім того, завідувач кафедри Віра Качур відвідала практичні заняття з «Юридичної техніки» (викладач – доц. Хом’яченко С.І.), «Історії держави і права України» (1 потік, викладач – доц. Дунас О.І.; 2 потік, викладач – доц. Протосавіцька Л.С.), «Юридичної деонтології» (викладачі – доц. Чомахашвілі О.Ш. та асистент Надія Стасюк) та «Теорії держави і права» (1 потік, викладач – проф. Бригінець О.О.). Відвідуваність студентів задовільна, якість проведення практичних занять на високому рівні.

 

 

 

12 березня 2019 року випускний курс бакалаврів пройшов залишкове оцінювання знань. Технічну підготовку та підтримку забезпечувала завідувач кафедри теорії та історії держави і права Віра Качур. Результати ректорського зрізу знань засвідчили, що з 54 студентів відмінні результати у Дарії Українець, у 27 осіб (50%) добрі – Аліна Галушка, Денис Дубровін, Олег Чайка, Марина Онишко та інші, а у 20 осіб (37%) результати задовільні.

 

 

Про результати іншої організаційної, профорієнтаційної та виховної роботи кафедри теорії та історії держави і права  у наступному репортажі.

 

Віра Качур,

завідувач кафедри теорії та історії держави і права

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook