Студенти НУБіП взяли участь в акції «Ланцюг єдності», присвяченій Дню Соборності України

22 січня 2019 року
м. Київ

     «Живий ланцюг Соборності» — щорічна акція, що присвячена Дню Соборності України та річниці з дня проголошення Незалежності України. Учасники акції символічно об'єднують береги Дніпра «живим ланцюгом» на мосту Патона в Києві, рухаючись назустріч двома колонами — з лівого берега (символізує Українську Народу Республіку) та з правого берега (символізує Західно-Українську Народну Республіку).

 

    Метою «Живого Ланцюга соборності» є нагадати українцям про визначні дати в історії української державності — 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було прийнято IV Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Це є свідченням того, що саме українці є творцями власної держави.

 


     І саме сьогодні відбувся вже 12-тий «Живий Ланцюг Соборності» на мосту Патона. Наші студенти, разом з деканом гуманітарно-педагогічного факультету Василем Шинкаруком, начальником відділу виховної роботи Анною Хижняк, директором студентського містечка Сергієм Стецюком, завідувачем кафедри філософії Інною Савицькою, представниками відділу виховної роботи і директором ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадієм Ржевським долучилися до всеукраїнської акції "Ланцюг єдності", щоб нагадати, що того дня кордони об'єдналися, а Дніпро з’єднали мости, які міцно тримаються й тепер.

 

     День соборності - не просто вихідний у календарях. Це наша пам’ять про історію, про подію, яку народ України так довго чекав.

 

Анастасія Стародуб,

фахівець відділу виховної роботи і студентських справ

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook