Збори трудового колективу Бережанського агротехнічного інституту заслухали та схвалили звіт про діяльність закладу у 2018 році та визначили основні завдання на 2019 рік

22 грудня 2018 року

IMG 561520 грудня 2018 року у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбулись збори трудового колективу, на яких заслухали та обговорили звіт директора професора Мирона Миколайовича Жибака про результати роботи колективу інституту у 2018 році та основні  напрямки розвитку на 2019 рік.

У своєму виступі Мирон Миколайович детально проаналізував досягнення колективу за звітний період, а також зупинився на проблемах і завданнях, які потрібно вирішувати в майбутньому.

На зборах була присутня директорка ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» доцент Пилипишин Світлана Ігорівна.  


Очільник закладу зазначив, що основними напрямками діяльності інституту є: якісна підготовки висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців для аграрного виробництва за ОС «Бакалавр», «Магістр»; організація та проведення у тісному зв’язку з навчальним процесом науково-дослідної, виробничої та інформаційно-консультативної діяльності; творча співпраця з освітніми, науково-дослідними і виробничими установами в Україні та за кордоном; підготовка фахівців робітничих професій.

У 2018 році освітній процес, наукову, виховну, навчально-виробничу діяльність забезпечували 88 науково-педагогічних працівників, у тому числі 8 докторів наук, професорів та 53 кандидатів наук, доцентів.

Проведено ліцензування з розширення провадження освітньої діяльності за другим (магістерським) рівнем вищої освіти зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (із 25 до 50 осіб); ліцензування спеціальності освітнього ступеня «Бакалавр» 015.07 «Професійна освіта (електротехніка та електромеханіка)»; ліцензування робітничої професії 7436 «Швачка». Проведено акредитацію 3-х робітничих професій: 7212 «Електрогазозварник», 4112 «Оператор комп’ютерного набору», 8331 «Тракторист-машиніст сільського господарства (категорія А)».

Створена у структурі НУБіП України міжкафедральна навчальна лабораторія на базі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» з підготовки фахівців ОС «Магістр» зі спеціальностей 205 «Лісове господарство» та 206 «Садово-паркове господарство».

Акцентувавши увагу на результатах навчально - методичної роботи, Мирон Миколайович довів до відома колективу про подальше зменшення контингенту студентів (особливо заочної форми навчання), що засвідчує про недостатню результативність профорієнтаційної роботи та потребує нових форм і методів її проведення.

Відмічено значну активізацію у 2018 році науково- інноваційної діяльності як викладачів, так і студентів, зокрема, проведено 3 міжнародні науково-практичні та 3 внутрівузівські студентські науково-практичні конференції, 17 практичних семінарів та круглих столів. Опубліковано 6 монографій, 101 стаття, у тому числі 9 у міжнародних виданнях, 92 у фахових виданнях України, 213 тез доповідей у міжнародних і міжгалузевих виданнях. Отримано 7 патентів на корисну модель, подано 5 заявок на винаходи. У 20 студентських наукових гуртках інституту дослідницькою діяльністю займається 152 студенти. Протягом року 35 студентів взяли участь у міжнародних конференціях, 14 – у всеукраїнських, 172 – у регіональних. 178 студентів мають наукові публікації.

IMG 5671

З метою виконання спільних наукових проектів науковцями інституту реалізуються угоди про співпрацю з 12 навчальними закладами, науковими установами та провідними аграрними підприємствами області, з 5 укладено угоди протягом 2018 року. Створено навчально-науково-дослідну лабораторію «Дослідження ефективного спалювання твердих вуглеводів».

Професійна підготовка студентів проводиться за 14 ліцензованими робітничими професіями. Загальна кількість слухачів – 840 студентів денної і заочної форм навчання та 103 особи населення регіону.

Виховна робота в закладі спрямована на національно-патріотичне виховання та формування лідерських якостей студентської молоді. Діють 5 колективів художньої самодіяльності та 6 спортивних секцій. Колективи художньої самодіяльності нституту на XXXVIІ Міжнародному фестивалі художньої творчості «Голосіївська весна – 2018» зайняли перше місце серед відокремлених підрозділів університету. Здобутки творчих колективів Інституту відзначені 16-ма  дипломами, з них: 2 дипломи лауреата, 1 диплом фіналіста, 6 дипломів І ступеня, 6 дипломів ІІ ступеня, 1 диплом ІІІ ступеня. Духовому оркестру інституту присвоєно звання «Зразковий аматорський колектив профспілок України». У всеукраїнських та обласних спортивних змаганнях отримали 7 призових місць, з них 4 перших та 3 третіх.

Значна увага в інституті приділяється міжнародній діяльності. У рамках програми академічної мобільності ERASMUS+ доцент кафедри лісового та садово-паркового господарства проходив стажування у Жешівському університеті (Польща); 4 студенти спеціальності 101 «Екологія» навчалися в Поморській академії  (м. Слупськ, Польща) по системі подвійних дипломів; 80 студентів проходили стажування у Швейцарії, Австрії, Німеччині, Польщі, Швеції. У 2018 р. укладено договір про наукове та навчально-виробниче співробітництво з провідним фермерським господарством  «Шпаргель» (Німеччина) та поновлено угоду з ТзОВ «Plantacja nad Tanwią» (Польща).

IMG 5628

Проведено значну роботу щодо оновлення матеріально-технічної бази інституту. За звітній період проведено ремонт фасаду навчального корпусу № 1 площею 265 м2; заміну вікон на енергозберігаючі в гуртожитку № 4 – 137 шт.; ремонт та заміну покрівлі навчальних та лабораторних корпусів площею 564,8 м2; ремонти по опалювальній системі, зокрема, заміна тепломережі по вул. Академічній, 20 – 32,5 м.п., ремонт котельні, промивка газових котлів в начальному корпусі №1. Змонтовано піднавіс для сушки  пиломатеріалів площею 113,8 м2. Загальна вартість ремонтних робіт склала близько 1329,0 тис. гривень. На навчальному корпусі № 3 факультету енергетики та електротехніки  встановлено сонячну електростанцію потужністю 0,53 кВт на суму 9,2 тис. грн. На базі даних фотомодулів зроблено освітлення території навчального корпусу № 2. В постійне користування університету передано земельну ділянку на території Курянівської сільської ради Бережанського району площею 33,5 га.

Також директор відзначив налагодження тісної співпраці інституту з районною та обласною адміністраціями, що сприяє вирішенню питань пов’язаних із покращенням матеріально-технічної бази, навчально-виробничої діяльності та організації освітнього процесу

Основними завданнями на 2019 рік, насамперед, в плані реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива-2020», Програми розвитку ВПНУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» та заходів щодо організації підготовки до 60-річчя заснування закладу визначено: поліпшення якості навчального процесу, його кадрового, матеріально-технічного і методичного забезпечення; проведення профорієнтаційної роботи з використанням найрізноманіших форм і методів; проведення ліцензування спеціальностей актуальних на ринку праці; акредитація освітніх програм підготовки фахівців ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» за всіма спеціальностями; забезпечення подальшого відкриття робітничих спеціальностей;  нарощування кадрового потенціалу шляхом збільшення частки викладачів з науковими ступенями; удосконалення системи практичної підготовки студентів; розширення міжнародного співробітництва з провідними аграрними підприємствами; запровадження елементів дуальної освіти; підвищення мобільності студентів шляхом залучення їх до участі в міжнародних освітніх програмах ТЕМПУС, Еразмус+ та інших; широке залучення органів студентського самоврядування для розширення можливостей впливу на якість навчально-виховного процесу та соціально-побутових умов студентів; неухильне дотримання членами колективу «Етичного кодексу науково-педагогічного працівника»; організація та виконання заходів національно-патріотичного виховання; зміцнення матеріально-технічної бази.

IMG 5630

В обговоренні звіту взяли участь:

IMG 5637

заступник директора з навчальної та навчально-методичної роботи Степанія Білик, яка детально охарактеризувала стан навчально-методичної роботи, акцентувавши основну увагу на якості підготовки фахівців та основних складових, що забезпечують належний рівень освітнього процесу;

IMG 5657

завідувач структурного підрозділу з навчально-виробничої діяльності та професійно-технічної освіти Іван Логуш  проаналізував стан практичної підготовки в закладі, доповів про основні результати роботи підрозділу;

IMG 5669

директор ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» Світлана Пилипишин, яка привітала колектив інституту із прийдешніми новорічними святами, наголосила на викликfx, які сьогодні стоять перед закладами освіти.

Зборами трудового колективу також схвалено проект Колективного договору на 2019-2023 р.р., Правила внутрішнього трудового розпорядку та обрано новий склад Вченої ради інституту. 

Учасники зборів трудового колективу схвалили звіт директора інституту та підтримали окреслені завдання на 2019 рік.

IMG 5695

Делегатом на звітну конференцію трудового колективу Національного університету біоресурсів і природокористування України одноголосно обрано директора Жибака Мирона Миколайовича.

Степанія Білик
заступник директора з навчальної та навчально-методичної роботи
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook