Професор Оксана Яблонська - учасниця I Міжнародного конгресу "Раціональне використання антибіотиків"

15 листопада 2018 року

 15 листопада у Києві розпочався I Міжнародний конгрес "Раціональне використання антибіотиків", який об'єднав понад 700 фахівців з різних галузей медицини - фармакологів, терапевтів, педіатрів, пульмонологів, ЛОР, педагогів. Були на конгресі і 4 мікробіологи - з Німеччини, Польщі, медичного університету післядипломної освіти (Київ) та НУБІП України - професор Яблонська Оксана Валентинівна.

Метою конгресу є освітня діяльність щодо раціонального вживання антибіотиків, максимальної мінімалізації їх застосування, заміна фітопрепаратами, нанопрепаратами та іншими медикаментами. 

Мікробіологи наполягають на обов'язковій комплексній діагностиці інфекцій з виясненням виду патогена і його чутливості до антибіотиків.

Були представлені новітні та рутинні класичні методи діагностики, які успішно застосовуються у Німеччині, Польщі, Японії та інших країнах.

Ще 20-30 років тому Оксана Яблонська наполягала на раціональному використанні антибіотиків, заперечувала використання їх при відгодівлі тварин, доказувала необхідність обов'язкової перевірки виділених чистих культур патогена на чутливість до антибіотиків і використання для антибіотикотерапії лише тих препаратів, до яких чутливі патогени, чим викликала невдоволення багатьох колег. Нині ж вона - учасниця першого міжнародного конгресу по раціональному використанню антибіотиків, гаслом якого є "Антибіотики - Стоп!".

Медики занепокоєні, оскільки досі в тваринництві використовуються антибіотики з метою профілактики інфекційних хвороб при згодовуванні тваринам та птиці кормосумішей з доданими антибіотиками. Досі у молоці, м'ясі та м'ясних продуктах мікробіологи діагностують залишки антибіотиків. Усе це негативно впливає на здоров'я людей та спонукає появу антибіотикорезистентних мікроорганізмів.

Конгрес триває. У його роботі беруть участь висококваліфіковані спеціалісти, точаться дискусії, ведуться майстер-класи.

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook