ПОЖЕЖНО-ТАКТИЧНІ НАВЧАННЯ В ГУРТОЖИТКУ

30 жовтня 2018 року

30 жовтня на базі студентського гуртожитку відбулись тактико-спеціальні навчання. В них взяли участь сили та засоби 7 Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України в Тернопільській області. Також до навчань залучено бригаду центру екстреної медичної допомоги, чергову бригаду Бережанського РЕМ та екіпаж патрульної поліції.

IMG 6630IMG 6634IMG 6683IMG 6716Згідно тактичного задуму, в кімнаті гуртожитку на першому поверсі будівлі, внаслідок короткого замикання електропобутового приладу виникла пожежа.

Адміністрація спрацювала грамотно, а головне вчасно: викликали пожежно-рятувальний підрозділ, провели заходи з евакуації мешканців, діяли згідно своїх інструкцій.

IMG 6641IMG 6637На місці події було створено оперативний штаб з ліквідації пожежі. Одночасно з пошуково-рятувальними роботами, вогнеборці провели розстановку сил та засобів. Відділенням, що прибуло до місця виклику прокладено магістральну рукавну лінію до входу та в складі ланки ГДЗС, проведено евакуацію мешканців, що не встигли своєчасно покинути будівлю, а також здійснювало рятування потерпілого, що не міг самостійно вибратись з умовно охопленого вогнем приміщення гуртожитку.

IMG 6720IMG 6708

IMG 6684IMG 6667IMG 6671IMG 6695Медичні працівники «швидкої» проводили огляд та надання медичної допомоги серед потерпілих. 

Умовну пожежу було локалізовано, а згодом і ліквідовано.

IMG 6705IMG 20181030 155404На завершення, провідний інспектором Бережанського РВ УДСНС України у Тернопільській області капітан служби цивільного захисту Кузів Андрій Ігорович зазначив, що проведення таких навчань з особовим складом рятувальників дає можливість вдосконалювати професійні навички та допомагають працівникам та студентам зрозуміти основний алгоритм дій на випадок пожежі, а також відповів на численні запитання студентів.

Любов Гурко, 

вихователь гуртожитку

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook