Вступ 2019: Наукова школа НУБіП для школярів Білої Церкви

25 жовтня 2018 року

 

     Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір подальшого шляху навчання і праці, свого місця у житті. Профорієнтація є одним із видів допомоги людині в усвідомленні своїх цілей, потреб, цінностей, самовизначенні. Головним завданням даної роботи є надання випускникам практичних порад і рекомендацій з особистісного розвитку і успішного вибору професійного шляху від фахівців.

     Саме тому аби допомогти нашим учням дізнатись більше про Національний університет біоресурсів і природокористування України, можливості вибору майбутньої професії, 23 жовтня 2018 року було проведено профорієнтацію серед випускників двадцяти шкіл міста Біла Церква Київської області. У приміщенні Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова зібралися близько 180 майбутніх абітурієнтів вищих навчальних закладів аби послухати гостей, які завітали до них з навчального закладу.

    З метою поширення інформації про університет до присутніх, з вітальним словом та висвітленням переваг навчального закладу, звернувся проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.

     Із доповіддю про інформаційні революції виступила кандидат технічних наук, доцент кафедри комп’ютерних наук Ірина Ясенова, з цікавим матеріалом про технологію вирощування грибів продовжив виступи кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександр Цизь, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Руслана Уманець, ознайомила присутніх з особливостями товарної оцінки шкурок кролів.

    Заступник відповідального секретаря приймальної комісії, кандидат юридичних наук, доцент кафедри адміністративного та фінансового права Лідія Галайдюк, у ході зустрічі ознайомила з перевагами навчання в НУБіП України та правилами прийому до університету. Вона проінформувала про напрями підготовки і факультети НУБіП України та запросила на День відкритих дверей університету, що відбудеться 1 листопада 2018 року.

     На завершення зустрічі завідувач кафедрою біржової діяльності і торгівлі економічного факультету Надія Резнік коротко познайомила з економічним блоком спеціальностей на двох факультетах університету, наголосила про якісний рівень підготовки конкурентоспроможного фахівця, про особливості навчального процесу, вивчення іноземних мов, специфіку міжнародної діяльності. Вона запросила випускників шкіл до участі у Всеукраїнському учнівському конкурсі на кращу пошуково-дослідницьку роботу «Юний Біржовик» та на курси для школярів «Академія фінансової грамотності - FINHUB 4.0».

     Представників університету та учнів шкіл привітав начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, який побажав майбутнім абітурієнтам вдалого складання ЗНО та вибору професії, а гостям – талановитих та креативних студентів.

     На зібранні було урочисто укладено меморандум про співробітництво та організацію взаємовідносин між університетом та загальноосвітніми навчальними закладами міста.

     Також представники НУБіП України під час зустрічі обговорили подальшу співпрацю у напрямах, що передбачені меморандумом, зокрема здійснювати профорієнтаційну роботу, організовувати проведення, ознайомчих лекцій, конкурсів, ділових ігор та тестування учнів старших класів на базі закладів загальної середньої освіти м. Білої Церкви, залучати учнів старших класів до участі у міжнародних та всеукраїнських конференціях, наукових семінарах тощо, що проводяться у НУБіП України, та сприяти участі у них школярів та педагогів закладів загальної середньої освіти м. Біла Церква та про інше.

     Керівництву шкіл, класним керівникам та учням надано рекламні буклети, інформаційні матеріали про правила прийому до університету та контакти НУБіП України, факультетів.

     Щиру подяку за сприяння в організації зустрічі висловлюємо начальнику відділу вищої освіти управління освіти і науки у місті Біла Церква Юлії   Ткаченко та к.е.н, старшому викладачу кафедри біржової діяльності і торгівлі  Анні Слободяник!

Валентина Яворська, 
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

Дмитро Мотринчук,
начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook