Ректорат: контроль за організацією навчального процесу, система виховної роботи в гуртожитках та активна профорієнтація

24 вересня 2018 року

     24 вересня 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Цього тижня відбудуться ряд статутних заходів – розширене засідання ректорату та вченої ради, а також нарада з новообраними керівниками студентського самоврядування в гуртожитках, присвячена стану справ та напрацюванню системної виховної роботи з підтримки ладу в кампусі. До речі, участь у сьогоднішньому засіданні взяв і новий голова Студентської організації університету Максим Паламарчук.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про проведену комплексну перевірку організації навчального процесу, зокрема на факультеті конструювання і дизайну, який звітуватиме на вченій раді. На сьогоднішньому засіданні навчально-методичної ради серед іншого планується приділити увагу навчально-методичній літературі, яка подається до рекомендації до друку вченою радою. Також нагальне питання – організація безкоштовних вирівнювальних курсів для першокурсників із загальних дисциплін: фізики, математики, хімії, біології тощо, з метою забезпечити необхідний рівень теоретичної підготовки.

     Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко проінформував про завершення сезону відпочинку в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний» та дітей співробітників в таборі «Чайка». Також мова йшла про організаційні питання з будівництва житлового будинку для співробітників та проведення плодо-овочевого ярмарку.

     Завідувач оздоровчим центром В’ячеслав Крупка повідомив про проведення медогляду студентів-першокурсників та спільні з профкомом студентів і аспірантів звернення до столичної влади щодо збереження студентської лікарні.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт. У гуртожитку №2 та 4 – ремонт фасаду будівлі, №6 – даху, №10 та 11 – часткова заміна вікон. У корпусі №1 стартує заміна всіх вікон, продовжуються роботи на фасаді корпусу №4 та утеплення даху в корпусі №6. Головна ж задача на разі – встановили електричні бойлери з підігріву води в гуртожитках. Це не вирішить проблеми гарячого водопостачання, зазначив проректор, але при грамотній організації зніме соціальну напругу. І тут ключова роль студентського самоврядування в гуртожитках.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – розгорнути масштабну профорієнтаційну роботу, організувати системну роботу в гуртожитках з наведення та підтримки ладу, особливо в кімнатах. Валерію Іщенку – контролювати готовність до опалювального сезону, перевіряти якість виконання ремонтно-будівельних робіт. Ученому секретарю Оксані Барановській – організувати засідання ректорату, вченої ради та наради з планування на жовтень. Начальнику планово-фінансового відділу Олегу Броніну – вести моніторинг змін тарифів та вносити відповідні пропозиції, організувати проведення тендерів на закупівлю харчів для служби закладів харчування. Начальнику відділу комплексної безпеки і охорони Василю Моісеєву – розробити і внести пропозиції щодо запровадження нової ефективної системи безпеки.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook