Ідеї Василя Сухомлинського для формування та збагачення педагогічної культури – викладачам Ірпінського економічного коледжу

23 вересня 2018 року

Серце він сповна віддав дитині,
А вогонь, мов Прометей, в світи несе.
Ним пишається повіки Україна.
Ми завдячуємо Вам, Учителю, за все.

(Н.Примушко)

     19 вересня у ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» відбувся педагогічний семінар – ділова гра «Використання ідей Василя Сухомлинського у формуванні та збагаченні педагогічної культури викладача».

     Його мета – пропаганда педагогічних ідей В.О.Сухомлинського, розширення знань учасників семінару про педагогічну культуру та її основні складові, вдосконалення вмінь з організації і проведення інтерактивних форм роботи зі здобувачами вищої освіти та викладачами, розвиток навичок педагогічної культури, стимулювання самовдосконалення педагога.

     Організатор і ведуча семінару методист Заболотна А.Г. майстерно провела його у вигляді ділової гри, передбачивши обов’язкову інтерактивну участь у ній усіх присутніх. До уваги учасників заходу була представлена також добірка літератури та періодичних видань із творів видатного педагога, література про нього, матеріали педагогічних читань, науково-практичних конференцій.

     У ході гри із числа педагогів було сформовано три команди по чотири учасники в кожній, які виконували вправи: «Самопрезентація», «Цитати-пазли», «Мозковий штурм», «Ерудити, вперед», «Задача. Ситуація. Проблема», «Атоми, молекули». По завершенню ділової гри всі присутні виконали вправу «Коло зворотного зв’язку».

     Результати творчого пошуку і оригінальних виступів, відповідей нестандартних рішень різноманітних педагогічних проблем і ситуацій оцінювала експертна група, яка визначила серед гравців кращих у номінаціях:

1. «Креативний педагог» – Ясінський О.В.
2. «Педагог-ерудит» – Баланюк Л.М.
3. «Методична компетентність» – Гурська Л.Л.
4. «Толерантний педагог» – Федосеєва Н.І.
5. «Яскрава індивідуальність» – Вінник І.В.
6. «Майстер педагогічної комунікації» – Клименко Л.В.
7. «Гуманний педагог» – Іваненко Н.В.
8. «Цілеспрямований педагог» – Черненька Л.Б.
9. «Педагог-новатор» – Кошик В.В.
10. «Інтерактивний педагог» – Печкуров В.П.
11. «Педагог-популяризатор» – Снісар І.П.
12. «Педагог-науковець» – Іванова С.М.

     Із присутніми на семінарі викладачами-слухачами під час виконання групами конкурсних завдань ведуча провела змагання на визначення авторів «крилатих» висловів – золотих злитків мудрості видатних українських педагогів.

     Проведений семінар, на думку всіх його учасників, сприятиме підвищенню компетентності викладачів коледжу у спілкуванні, розвитку вербальних і невербальних способів спілкування, осмисленню взаємодії з позицій партнерства, творчому підходу до планування, підготовки і проведення навчальних занять та виховних заходів зі студентами та у роботі з їхніми батьками. Учасники семінару переконалися в актуальності педагогічних думок В.О. Сухомлинського щодо призначення, педагогічної культури і складових майстерності вчителя, викладача сьогодні.

Валентина Вдович,
заступник директора з виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook