ІХ Міжнародний навчально-практичний курс з підготовки бакалаврів на тему «Радіоактивність та ядерна енергетика» продовжується!

8 липня 2018 року

    Розпочався другий тиждень міжнародного навчально теоретико-практичного курсу «Радіоактивність та ядерна енергетика», який організований між НУБіП України та Університетом Вагенінген (Нідерланди).

     Перший тиждень був проведений у Голландії в Університеті Вагенінген, де учасники отримали нові знання з радіаційної безпеки та ядерної енергетики від провідних вчених Університету Вагенінген та науковців Нідерландів.

     Всіх учасників курсу було розподілено на 10 груп, кожна з яких отримала свою тему для дослідження протягом цих двох тижнів. І вже у перший день студенти представили результати своєї роботи – постерні презентації в яких відобразили три золоті правила, якими вони керуватимуться, спільно працюючи над розкриттям обраного напряму досліджень. Дві найкращі доповіді були відзначені смачними подарунками!

     Далі була напружена робота. Лекції, групова робота, консультації з експертами та практичні заняття у лабораторії Інституту безпеки харчових продуктів – RIKILT. Тут учасники навчилися відбирати зразки зеленої маси рослин та води для подальшого спектрометричного аналізу вмісту радіонуклідів, а також пройшли науковий квест з ідентифікації радіоактивних ізотопів за типом та енергією іонізуючого випромінювання від 5-ти підготовлених зразків.

     Закінчився перший тиждень представленням презентації кожної групи, в якій студенти представили план фінальної презентації, опрацьовані літературні джерела та чітко окреслені питання, відповідаючи на які буде максимально розкрито обрану тему.

     А вечір останнього дня студенти з НУБіП у супроводі колег з Вагенінгена та кураторів провели в столиці Нідерландів Амстердамі. Гуляючи вузенькими вуличками цього красивого міста, всі отримали незабутні враження.

     Наразі триває другий тиждень міжнародного курсу. Ми радо зустріли гостей в стінах нашого університету, де для учасників уже проведені лекції провідних вчених у галузі радіобіології і радіоекології: академіка Ігоря Гудкова, професора Валерія Кашпарова, одного із співзасновників компанії Чорнобиль тур Сергія Мирного та старшого наукового співробітника Олени Паренюк.

     Вже в котре традиційно під час візиту проходить дружній матч з футболу між учасниками курсу з України та Нідерландів.

     Вчора весь день учасники провели на кафедрі радіобіології та радіоекології, де пройшли практичну підготовку з відбору проб ґрунту та визначення в ньому питомої активності 137Cs.

     Сьогодні вранці, згідно програми учасники курсу відправилися на екскурсію до Зони відчуження, де проведуть весь день.

Вадим Ткачук,
куратор курсу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook