Викладачі кафедри фінансів на «Agri Invest Forum»

17 травня 2018 року

     16 травня 2018 року у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» пройшла V міжнародна конференція Agri Invest Forum, яка кілька років поспіль об’єднує практиків аграрного бізнесу і науковців не лише з України, а й із-за кордону. Вперше за п’ятирічну історію форум зібрав понад тисячу учасників.
     На події були присутні представники міністерств, представники посольств та міжнародних організацій (USAID, IFC, IMF, World Bank, EBRD), народні депутати України. Активну участь у заході взяли і викладачі кафедри фінансів.

     Учасників вітав голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун, який наголосив на важливості проведення таких форумів.
     Тут обговорювалися питання відміни відшкодування експортного ПДВ для олійних культур та відкриття ринку землі, секція під назвою Agri Finance розглянула податкові та фінансові питання. Зокрема, голова податкового комітету Громадської ради при МЕРТ, партнер аудиторської компанії Crowe Horwath AC Ukraine Ольга Богданова розповіла про новий принцип розрахунку бюджетної дотації для сільськогосподарських товаровиробників.

     Партнер Crowe LF Ukraine, адвокат Віктор Кобилянський говорив про нормативно-грошову оцінку землі для сільськогосподарських підприємств. Також важливими темами для обговорення були рішення для оптимізації ведення бізнесу й інструменти фінансування та управління ризиками.
     Експерти зі Спілки автоматизаторів бізнесу наголосили на важливості правильно впроваджених інформаційних систем для вирішення ключових задач фінансового директора аграрного підприємства. А голова аграрного комітету Асоціації адвокатів України Оксана Крижанівська виступила з доповіддю щодо фінансової та інвестиційної взаємодії банків з аграрним сектором.
     Менеджер з розвитку бізнесу в проекті IFC Аграрні розписки в Україні Кирило Мухомедзянов висвітлив тему банківських програм та моделей кредитування в агросекторі. Не менш важливим питанням було збільшення прибутковості бізнесу завдяки структуруванню міжнародної фінансової звітності, доступному фінансуванню.

    

   

     Третя секція була присвячена проблемам та перспективам реформування об’єднаних територіальних громад в Україні. Головні питання, які були висвітлені, охопили ключові питання в роботі ОТГ, а також створення інституту кооперації та місцевого самоврядування. Представники громад акцентували увагу на досвіді децентралізації в Естонії, Тетіївської та Омельницької сільських об’єднаних територіальних громад (Київська та Полтавська області відповідно).
     Крім того, експерт з питань управління земельними ресурсами проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Сергій Кубах висвітлив проблему управління земельним ресурсом на місцевому рівні.

     Під час конференції учасники мали можливість обмінятися досвідом та налагодити партнерські зв’язки.


Ірина Титарчук,
доцент кафедри фінансів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook