У Ніжинському агротехнічному інституті відбувся семінар-тренінг для директорів коледжів та технікумів «Ефективне управління навчальним закладом»

19 квітня 2018 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10

19-20 квітня 2018 року в славетному Ніжині на базі ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» відбувся семінар-тренінг для директорів коледжів та технікумів «Ефективне управління навчальним закладом».

Відкривав зібрання Хоменко Микола Павлович, заступник директора ДУ НМЦ «Агроосвіта», який наголосив на головних проблемних питаннях підготовки молодших спеціалістів: фінансування коледжів та технікумів, перехід на ДПА у формі ЗНО, підготовка кваліфікованих кадрів та підвищення кваліфікації викладачів.

  

Вітали делегатів голова Ніжинської районної державної адміністрації Івашин Вячеслав Анатолійович та голова Ніжинської районної ради Бузун Олег Віталійович, які поділилися досвідом тісної та дружньої співпраці з нашим навчальним закладом, що є запорукою успішної роботи.

  

У своїй доповіді директор ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» Лукач Василь Степанович висвітлив основні концептуальні засади функціонування навчального закладу в умовах обмеженого фінансування, та наголосив що відповідно до стратегії розвитку НУБіП України "Голосіїівська ініціатива - 2020", ми позиціонуємо себе як інститут з поглибленою практичною підготовкою, зосередивши увагу на питаннях успішної діяльності навчально-науково-виробничого підрозділу як передумови для зміцнення і модернізації матеріально-технічної бази інституту, що можливо при раціональному розпорядженні ресурсами.

  

Демчук Ірина Олександрівна, в.о. заступника директора з навчально-виховної роботи ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут», розповіла про організацію ступеневої підготовки фахівців: аграрний ліцей – коледж (технікум) – університет (академія, інститут) на прикладі розгалуженої освітньої системи НУБіП України.

На особливотях організації технічної творчості та дослідницької роботи студентів зосередив увагу декан факультету інженерії та енергетики Кушніренко Анатолій Григорович.

  

Про результативність упровадження наукових розробок ІСМАВ НААН України у навчально-виробничу діяльність підприємств, фермерських господарств та освітніх закладів України, Європейського союзу доповідав Москаленко Анатолій Михайлович, заступник директора з наукової та інноваційної діяльності ІСМАВ НААН України, професор кафедри аграрної економіки ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут».

  

Старший викладач кафедри менеджменту ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» Македон Галина Миколаївна та головний бухгалтер ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» Одарич Тамара Григорівна підняли актуальне для студентства питання «Стипендіальне забезпечення студентів: академічні та соціальні стипендії». Особливо зацікавив учасників семінару механізм нарахування додаткових балів та новий порядок нарахування соціальних стипендій.

  

  

Про роль студентського самоврядування, форми співпраці з адміністрацією інституту, проведені студентством заходи та подальші плани розповідав голова Студентської ради ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» Калінін Андрій.

  

Директор ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів» Кропивко Сергій Володимирович розповів про економічну ефективність використання нетрадиційних джерел енергії, зокрема сонячної енергії та енергії вітру, поділився досвідом коледжу з економії ресурсів.

Заступник директора з адміністративно-господарської роботи інституту Івановський Андрій Володимирович поділився роздумами щодо застосування системи енергоефективності та енерогзбереження з використанням альтернативних джерел енергії.

Учасники обговорили й навчальні проблеми. Так, Литовченко Олена Володимирівна, директор ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж», зупинилася на особливостях ліцензування та акредитації у коледжах і технікумах, проблемах у ліцензуванні робітничих професій.

  

Піднімалося питання і налагодження співпраці ЗВО з іншими структурами.У своїй доповіді директор Білгород-Дністровського державного аграрного технікуму Попа Леонід Минович розповідав про організацію роботи з випускниками як бізнес-партнерами та особливості практичного навчання.

   

Директор Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського НАУ Литвиненко Анатолій Васильович розповів про модель співпраці між навчальним закладом та сучасним високотехнологічним виробництвом, практику ефективного впровадження дуальної системи в інституті.

  

Пиндус Василь Васильович, директор Іллінецького державного аграрного коледжу, закцентував на питаннях роботи з науково-дослідними установами НААН України.

   

Після ділового обговорення, роздумів та жвавих дискусій учасники семінару-тренінгу перейшли до ознайомлення з роботою навчально-виробничих лабораторій та твердопаливною котельнею інституту.

   

   

   

 

У ході поїздки на навчально-науково-виробничий підрозділ інституту учасники семінару ознайомилися з діяльністю лабораторій рослинництва, тваринництва та переробки с.г. продукції.

   

   

Дякуємо всім учасникам семінару-тренінгу за плідну роботу та ДУ НМЦ "Агрооствіта" в особі заступника директора Хоменка М.П. і Шевченка В.І. завідувача кабінетом навчально-методичного супроводу технічної освіти, будівництва та землевпорядкування за чітку організацію роботи.
 Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Ірина Демчук, в.о. заступника директора з навчально-виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook