Випускниця економічного факультету Юлія Райнхайдт: від НУБіП до Гарварду

7 квітня 2018 року

     Про враження від навчання в університеті та можливості, які дає своїм студентам НУБіП України ми розмовляємо з випускницею економічного факультету Юлією Райнхайдт, яка приїхала до alma mater на День відкритих дверей.

 

 – Ви виступали на Дні відкритих дверей рідного економічного факультету як його успішна випускниця. Будь ласка, розкажіть нам коротко про себе?
     – Народилася у Вінниці, школу закінчила в селі на Київщині, а зараз маю американське громадянство і мешкаю в Чикаго. Хоча у зв’язку з роботою вже деякий час проживаю в Німеччині: веду міжнародний проект. Ми з командою та партнерами будуємо «cloud-based digital platform, with ecommerce elements» для німецької нафтопереробної компанії, у якій я працюю вже більше трьох років. Ця платформа також буде базою для подальшої розробки таких елементів, як Cognitive Digital Twins та Blockchain. Моя мрія, що колись вона стане настільки «розумною», що зможе замінювати людський розум.
    Крім того, працюю над дисертацією, навчаюся дистанційно в одному з американських університетів, де вивчаю яким чином соціальний капітал і передача знань впливають на те, як корпоративна команда створює інновації.

  – А коли вступили до нашого університету, і чому вибір впав саме на нього?
     – У 2001 році, закінчивши школу, я продовжила навчання в Національному аграрному університеті (нині НУБіП України) на спеціальності «Облік і аудит». А в 2006 році захистила диплом магістра зі спеціальності «Економіка підприємства». Мій вибір впав на аграрний, тому що університет має прекрасну репутацію і, головне, – широкі міжнародні зв’язки.

  – Як ви можете охарактеризувати рівень освіти у НУБіП?
     – Скажу так: мені він дав дуже сильну базу знань для адаптації на ринку праці. Особливо моя магістерська дипломна робота «Формування соціального партнерства в сільській місцевості», за що велика керівнику моєї дипломної – професору Вадиму Ткачуку.
     Пам’ятаю, під час навчання було дуже важко сприйняти окремі дисципліни. Наприклад, тваринництво чи рослинництво і те, що доводилося навіть їздити на тракторі… Зараз же, маючи професійний досвід, можу сказати: майже всі ці предмети мені знадобилися. І якщо вже заговорила про тваринництво, то в американському журналі навіть вийшла моя стаття про харчування домашніх тварин: Petfood Industry (August, 2014). Reduce Downtime and Increase Food Safety. Advertisement. (p.33).

– А як потрапили до США?
     – У 2014 році вступила в аспірантуру. Щоб пройти відбірковий конкурс, мені потрібно було здати екзамен на знання статистики не де-небудь, а в Гарварді. І я впоралася! Хіба це не показник якості знань. Які я отримала в НУБіП! Ще й зараз знання з статистики, теорії ймовірності, математичного моделювання, яких набула у виші, використовую у своїй роботі щоденно. Звичайно, постійно їх оновлюю, адже наука на місці не стоїть.
     Дуже значимим для мене виявилося і те, що мій диплом магістра був дійсний і в США, де він прирівняний до американського ступеню MBA без будь-яких додаткових тестувань чи екзаменів. І, звичайно, відповідність набутих знань моїй трудовій діяльності.
     А ще – перша робота в США була напряму пов’язана з моєю магістерською дипломною: працювала в експортному департаменті штату Іллінойс, де допомагала компаніям створювати/налагоджувати зв’язки та розвивати експортний бізнес у Європі.
     Взагалі протягом своєї кар’єри я проживала в шести країнах світу, а у відрядженнях побувала більше, ніж 80-ти. Адже я – співзасновник багатьох міжнародних проектів і як тільки завершу дисертацію, буду працювати над новою ідеєю.

– Ви навчалися і навчаєтеся у престижних університетах світу. Як ви оцінюєте на цьому фоні НУБіП?
     – Абсолютно, як то кажуть, на рівні. Вважаю, що особливо міжнародні зв’язки нашого університету надають йому унікальності, адже можливість навчатися або проходити практику в іншій країні – це найцінніший досвід для студентів.

– З позиції сьогоднішнього досвіду, щоб ви порекомендувала собі зразка 2001 року?
     – Просто гарно вчитися, і покладатися на те, що університет підібрав найкращі предмети для мого розвитку як спеціаліста, а також звернути увагу на механіку, хімію, статистику, макроекономіку, теорію імовірності, логіку, розвиток бізнесу і вільне володіння англійською (з фаховою термінологією включно). А ще мені шкода, що не займалась баскетболом, а багато часу витрачала на посиденьки.

Розмовляв Анатолій Діброва

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook