Члени гуртка «Дорадник» слухачі лекції "Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта" (13.03.2018 р.)

13 березня 2018, 13:47
НУБіП України

        13 березня 2018 року члени гуртка «Дорадник» слухали лекцію на тему: "Лізинг: особливості послуги та переваги для клієнта".

 

           Сучасний світ вимагає більш ефективних методів ведення бізнесу. Для того, щоб організувати будь-яке виробництво товарів, надання послуг, виконання робіт або розширити масштаби вже розпочатої справи потрібні певні витрати. Дістати у своє розпорядження нові робочі машини, обладнання можна двома способами - придбати чи взяти в оренду. Придбання тих чи інших потужностей можливе тільки тоді, коли покупець має достатні власні кошти або отримає довгостроковий кредит у банку. Більшість суб'єктів підприємницької діяльності в Україні не можуть ні виділити кошти для інвестицій, ні взяти в кредит, бо не спроможні забезпечити його заставою, а за інших умов банки кредитів не надають. Тому, одним із найбільш ефективним і гнучким інструментом для підприємців у вирішенні таких питань може бути лізинг. Наприклад, в 2017 році лізингові компанії – учасники Асоціації «Українське об'єднання лізингодавців» профінансували МСБ на суму понад 10 млрд грн, при цьому понад 30% це лізинг сільськогосподарської техніки та обладнання. Крім того, з 82 тисяч нових автомобілів, які були продані в Україні в 2017 році, кожен 9й автомобіль був оформлений в лізинг.

       Лізинг надає реальну можливість бізнесу, особливо малому та середньому, оновлювати свої основні фонди, підвищувати конкурентоспроможність продукції, що випускається, знижувати податкові і оперативні витрати.

         Дана лекція зосереджена саме на практичних інструментах та прикладах залучення коштів для розвитку бізнесу малих та середніх підприємств, а тому була корисною тим, кого цікавить наступне:

•          Як оптимізувати грошові потоки та отримати обладнання для збільшення прибутку.

•          Як отримати податковий кредит на 100% вартості при сплаті лише авансу?

•          Що є вигідною альтернативою банківському кредиту?

•          Новий інструмент фінансування, яким користуються 43% малого та середнього бізнесу в Європейському Союзі.

•          Як отримати обладнання та мати привабливий баланс для банків?

Під час лекції обговорили перспективу використання лізингу підприємствами, а також переваги й недоліки використання фінансового та оперативного лізингу техніки чи обладнання. Крім того, учасники шляхом розв’язання практичних завдань оцінювали вартість лізингу для компаній.

 

Ірина Кудінова, 

керівник гуртка «Дорадник»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook