На базі університету пройшла перша Міжнародна науково-практична відео-онлайн конференція «Інновації в освіті, науці та виробництві»

24 листопада 2017 року

     23 листопада 2017 року на базі університету і Мукачівського аграрного коледжу НУБіП пройшла перша міжнародна науково-практична відео-онлайн конференція «Інновації в освіті, науці та виробництві».

     Її проведення було обумовлено необхідністю підвищення ефективності та якості наукових досліджень, підтримки зв’язків у науковій галузі серед викладачів, студентів, молодих вчених аграрних вишів та покращення організації наукових досліджень, представлення, обговорення та використання їх результатів.
     Відкрила роботу завідувач кафедри рослинництва Світлана Каленська, яка відмітила важливість започаткованого заходу та привітала учасників обох сторін і побажала розпочату спільну співпрацю провідного аграрного закладу України і регіонального коледжу продовжувати та розширювати.

     На спільному пленарному засіданні з вітальним словом виступив декан агробіологічного факультету Віктор Забалуєв та заступник директора міжкафедральної лабораторії Мукачівського аграрного коледжу Марія Яцик.

     Директор компанії «AgriLab» Ярослав Бойко (до речі, випускник факультету агрохімії та грунтознавства) ознайомив учасників з проблемами, які вирішує компанія у моніторінгу родючості грунту і особливостей локального внесення добрив згідно агрохімічних карт, що створюють співробітники «AgriLab».

     Цікаві були повідомлення ветеринарного лікаря області Фегер (Угорщина) доктора Sziebert Gergely. У прямому ефірі з Канади з науковою доповіддю «Органічне виробництво продукції рослинництва в Канаді» виступив випускник бакалаврату агробіологічного факультету, нині магістр відділення рослинництва Саскачеванського університету (м. Саскатун) Олександр Алба.

     Цікава дискусія виникла між науковцями Університету Олександра Стульгінського (Литва) та Інституту автомобільної промисловості (Польща) щодо енергетичних проблем в Європі, зокрема, виробництва та використання біопалива.

Михайло Дмитришак, Тетяна Антал,
доценти кафедри рослинництва

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook