Еразмус+ відкриває нові можливості для студентів НУБіП

17 листопада 2017 року

     Ще у минулому десятиріччі перспектива безкоштовної освіти за кордоном для українських студентів була досить туманною перспективою та з часом почала набувати все більшої ясності і зараз стала реальністю. Відкрита вона і для студентів НУБіП.
     Уже не перший рік ми маємо можливість здобувати якісну, безкоштовну європейську освіту на рівні магістра у межах програми «Еразмус+» у Вищій інженерній школі ISA Lille (Франція) за двома напрямами «Екологія» та «Маркетинг».

     Одним з головних мотивів подати документи на програму «Еразмус +» ми називаємо можливість змінити своє життя, удосконалити знання, значно покращити рівень володіння іноземною мовою та навички з власного фаху, отримати європейський диплом та досвід проживання в багатокультурному середовищі.

    Крім того, це чудова можливість поринути у зовсім нове європейське життя. Наш шлях розпочався з 5 вересня 2017 р. І провчившись майже цілий семестр, вже можна зробити певні висновки і розповісти про своє враження від європейської освіти.
    Отже. У кожного студента є обов'язкові предмети, які він має прослухати. Інші дисципліни обирає сам. Заняття побудовані на самостійній роботі студента. На семінарах працюють у групах, проводять дискусії та обговорення. Це дозволяє виховати самостійність, критичне мислення, вміння відстоювати свою точку зору. Іспити проходять письмово, але в кінцеву оцінку входить також результати групової роботи протягом навчання. Студенти спілкуються з викладачами на рівних, тим самим переймаючи їхній досвід.
     З поміж іншого, навчання на програмах «Еразмус +» виділяється своєю інтенсивністю та можливістю пожити серед своїх однолітків практично з усіх європейських країн і не тільки.Є й цікавий відпочинок: існує безліч студентських гуртків за різними інтересами, які постійно організовуються різні цікаві заходи.
     Невід’ємною частиною нашого студентського життя були також подорожі. Щомісяця можна відвідувати нову країну і це дійсно доступно, оскільки ми, як студенти програми «Еразмус +», отримуємо досить пристойну стипендію.

    Усі ці переваги, звісно, мають свою ціну – доводиться покидати на декілька років власну зону комфорту, друзів, родину і фактично починати життя спочатку – у новій державі серед незнайомих людей. Але, якщо ти цілеспрямований, правильно мотивований студент і все-таки вирішив спробувати свої сили і подати документи для участі у програмі «Еразмус +», то вперед! Це чудова можливість отримати незабутні враження та життєвий досвід.

Богдана Кириченко,
студентка факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook